"Його забрали в холодну кімнату": що відомо про людей, які загинули в Краматорську від російської ракети
"Його забрали в холодну кімнату": що відомо про людей, які загинули в Краматорську від російської ракети

"Його забрали в холодну кімнату": що відомо про людей, які загинули в Краматорську від російської ракети

Під час удару російською ракетою "Іскандер" по кафе Ria Pizza у Краматорську 27 червня загинуло 12 людей, серед них троє дітей – 14-річні сестри-близнюки та 17-річна дівчина. Останнього загиблого дістали вже вранці 29 червня. Постраждало 65 людей.

На жаль, серед загиблих дуже багато працівників закладу – офіціанти, кухар.

Збирався влітку одружитися

Про загиблого під час вибуху ракети в Краматорську 30-річного Артура Орловського розповіла його знайома Світлана Фоміна.

"Артур Орловський був підприємцем та другом нашої родини. Ми запам'ятали його цілеспрямованою, доброю, відкритою людиною, захоплювалися його людськими якостями, вмінням дружити. Він завжди був готовий прийти на допомогу, співпрацював із громадськими організаціями, допомагав людям з інвалідністю", – повідомила Фоміна у Facebook.

За її словами, кілька років тому в Орловського помер батько, всю турботу про сім'ю він узяв на себе. Під час пандемії він захворів і був буквально на волоску від смерті, але зумів зібратися і перемогти хворобу.

У загиблого залишився літній дідусь і дівчина, з якою влітку вони збиралися одружитися.

Був підприємцем та працював у кафе

Ще один загиблий Артур Тіторук. Як видно з його сторінки Facebook, Артур був підприємцем. Він займався вхідними та міжкімнатними дверима, встановлював вікна у будинках, склив балкони. Після повномасштабного вторгнення зайнявся вантажоперевезеннями, продавав паливні брикети. Був помічником депутата місцевої ради.

А також працював у піцерії Ria. Про нього розповів секретар міської ради Ігор Сташкевич.

За його словами, він часто приходив на обід у це кафе, на вході його завжди зустрічав Артур Тіторук. "Артура знав давно, але тісно спілкуватися почали з лютого 2022 року. Зустрів його на вході до виконкому: "Хочу бути корисним та наблизити перемогу", – згадує Сташкевич.

Артур брав участь у волонтерській діяльності, грузив, перевозив допомогу.

27 червня Артур зателефонував Сташкевичу, запитав, чому давно не приходить у Ria. Той зайшов, Артур зустрів і розповів про новинки у меню, повідомив, що у кафе новий кухар.

"Не забувай про нас, ми раді бачити тебе", – це були останні слова Артура. А невдовзі був вибух. Сташкевич шукав його, питав, чи не бачили Артура? Спочатку сказали, що бачили, він тяжкий, але його реанімували.

"А потім дзвінок: "Як виглядає твій Артур?" Відповів. На тій стороні затримка дихання, а потім скупе: його повезли в холодну кімнату. І все. Ти назавжди зі мною, товаришу, світлий і завжди готовий допомогти. Я пишаюся, що у нашому житті ти був, є і будеш".

Микиту довго шукали під завалами

24-річного Микиту Довгопола в Краматорську багато хто знав. Хоч хлопець і закінчив Донецький університет економіки та торгівлі, але ще навчався на кухаря. Деякий час він тримав свій кіоск у старій частині міста, де готував піцу. Але потім довго працював у Ria кухарем.

"Це була дуже світла, добра, чуйна, цілеспрямована людина. Добра, відкрита, завжди готова була допомогти. Про таких кажуть: віддасть останню сорочку. Ми працювали разом тривалий час, він був для мене не просто колега, а як син, як молодший брат. У нього залишилися батьки та старша сестра", – згадує про нього його колега Ольга Журавльова.

Того фатального дня, 27 червня, Микита якраз був на роботі. Його довго шукали, а дістали з-під завалів лише на другий дня, вдень.

Загинуло багато працівників закладу

Серед загиблих співробітників піцерії Євгенія Головченко. Про неї кажуть, що вона була дуже веселою і щирою дівчиною.

19-річна Катерина Андрійчук працювала у кафе офіціанткою. Паралельно дівчина навчалася у професійному коледжі Донецького національного університету економіки та торгівлі. Її довго шукали під завалами, сподівалися, що вона вижила. Але, на жаль, дива не сталося.

20-річний Роман Захаров нещодавно повернувся у Краматорськ і почав працювати у Ria. Відвідувачі закладу кажуть, що хлопець готував дуже смачну каву.

Однією з наймолодших загиблих співробітників кафе виявилася Валерія Сімоннік, їй у серпні мало виповнитися 18 років. Вона також навчалася у коледжі при Донецькому національному університеті економіки та торгівлі.

Раніше ми писали про загибель двох сестер-близнюків Ані та Юлії Аксенченко, їм було лише по 14 років. Дівчатка прийшли до піцерії разом із батьком. Після вибуху вони зуміли зателефонувати мамі та повідомити, що перебувають під завалами. На жаль, допомога надійшла пізно – дівчата загинули. Їхній батько з травмами перебуває в лікарні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны