Нардеп від "ЄС" Алєксєєв вийшов із СІЗО під заставу у два мільйони гривень
Нардеп від "ЄС" Алєксєєв вийшов із СІЗО під заставу у два мільйони гривень

Нардеп від "ЄС" Алєксєєв вийшов із СІЗО під заставу у два мільйони гривень

Народний депутат від "Європейської солідарності" Сергій Алєксєєв вийшов з-під варти під заставу в розмірі більш ніж два мільйони гривень. Про це він сказав Суспільному.

- Заставу внесли вчора ввечері, 3 липня. Заставу внесли за мене мої друзі та колеги, близько 18:00. Одразу я не вийшов, вийшов 4 липня близько 13 години, — розповів Алєксєєв.

Нардеп додав, що далі з адвокатами буде “йти або на виправдальний вирок, або на закриття справи".

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід Сергію Алєксєєву 3 липня. Це 60 діб тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі два мільйони 264 тисячі гривень. Через те, що засідання закінчились пізно і банківські установи уже не працювали, нардепа перевезли до СІЗО. Під час засідання Алєксєєв заявив, що його підставили, а чоловік від якого він отримав гроші, його знайомий. Готовність взяти Алєксєєв на поруки заявили сім народних депутатів із "Європейської солідарності". Прокурор просив застосувати до Сергія Алєксєєва запобіжний захід тримання під вартою з можливістю застави десять мільйонів гривень.

30 червня СБУ повідомила, що народного депутата Сергія Алєксєєва підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах. За даними слідства, за 50 тисяч доларів він обіцяв допомогти громадянину Німеччини уникнути екстрадиції, а саме використати зв’язки у суді, щоб він скасував рішення Державної міграційної служби України про відмову у наданні статусу біженця. Співробітники СБУ задокументували факт отримання нардепом 20 тисяч доларів першої частини грошової винагороди та викрили його на одержані другого «траншу» у розмірі 30 тисяч доларів

Сергій Алєксєєв — народний депутат восьмого (Блок Петра Порошенка) і дев'ятого ("Європейська Солідарність") скликань. Голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету Верховної ради з питань правоохоронної діяльності, президент громадської організації «Офіційний Фан-клуб братів Кличків».

Источник материала
Поделиться сюжетом