САП попросила суд відсторонити Головка від посади голови Тернопільської облради
САП попросила суд відсторонити Головка від посади голови Тернопільської облради

САП попросила суд відсторонити Головка від посади голови Тернопільської облради

Прокуратура попросила суд відсторонити голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, який вийшов із СІЗО під заставу та повернувся на роботу. Про це у четвер, 6 липня, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

- 6 липня 2023 року прокурор #САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради, якого спільно з двома заступниками голови Тернопільської ОВА викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, — сказано у телеграм-каналі САП.

Про розгляд клопотання у Вищому антикорупційному суді Спеціалізована антикорупційна прокуратура пообіцяла повідомити додатково.

26 червня голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головка та заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігорю Дем’янчуку та Ігорю Гайдуку повідомили про підозру. 28 червня Вищий антикорупційний суд відправив підозрюваних під варту на 60 діб з можливістю вийти під заставу в 805 200 гривень. 29 червня Головко вийшов із СІЗО, а 3 липня повернувся на роботу. У Національному антикорупційному бюро заявили, що клопотатимуть по відсторонення Головка та заступників голови Тернопільської ОВА. Михайло Головко назвав звинувачення “маразмом, абсурдом і провокацією”. Він запевнив, що ніколи не брав хабарів та готовий це підтвердити на детекторі брехні.

Теги по теме
САП Тернополь
Источник материала
Поделиться сюжетом