19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Клімкін спрогнозував справедливе рішення на саміті НАТО щодо України
Клімкін спрогнозував справедливе рішення на саміті НАТО щодо України

Клімкін спрогнозував справедливе рішення на саміті НАТО щодо України

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що на черговому саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня, має бути ухвалено справедливе рішення щодо України – про те, що наша країна стане членом Альянсу.

"На цьому саміті було б найбільш справедливо сказати, що Україна буде членом Альянсу. Але не в сенсі повторення Бухаресту, а в тому, що починається реальний процес", – наголосив він.

Дипломат розповів, що хотів би побачити на саміті дві важливих речі. Перша – чіткий план набуття членства в НАТО. Водночас про ПДЧ вже не йдеться.

"Якщо на саміті буде погоджений план, він не може бути таким, як ПДЧ, оскільки ПДЧ – це релікт 1990-х років. Його неможливо повторити в ситуації ХХІ століття і війни. Не тому, що він добрий чи поганий, а тому що він своє відпрацював", – констатував Клімкін.

Друга річ – "максимум конкретики". "НАТО має сказати на перспективу, що, як, яким чином це буде реалізовуватися. Підтримка має бути такою, що Україна не просто приєднується до НАТО, а стає частиною спільної політики стратегічного стримування російського режиму", – наголосив він.

Дипломат також зауважив, що Україна потребуватиме гарантій безпеки на перехідний період. Однією з них може стати "розміщення підрозділів (НАТО, – Ред.) на нашій території". "Це найкраща гарантія", – сказав він.

Джерело: OBOZREVATEL

Теги по теме
Павел Климкин
Источник материала
Поделиться сюжетом