Росіяни вивезли групу дітей з окупованої Луганщини у військову академію в Костромі – ЦНС
Росіяни вивезли групу дітей з окупованої Луганщини у військову академію в Костромі – ЦНС

Росіяни вивезли групу дітей з окупованої Луганщини у військову академію в Костромі – ЦНС

Окупаційні війська Росії продовжують чинити злочини проти українських дітей. З Луганщини загарбники вивезли на територію країни-агресора школярів та відправили їх до військової академії.

Про це у середу, 19 липня повідомили у Центрі національного спротиву. Як зазначається, йдеться про 80 учнів старших класів.

Неповнолітніх окупанти повезли до Костроми, де отруюють їх російською пропагандою.

За даними організації, викрадені діти проходять "військові збори" на полігоні військової академії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ ім. С. К. Тимошенко, яка розташована у Костромській області Росії.

"Таким чином, росіяни не лише викрадають дітей із ТОТ (тимчасово окупованих територій. – Ред.), а й зомбують їх агресивною пропагандою, перетворюючи на майбутніх яничар", – йдеться у повідомленні ЦНС.

У Центрі наголосили, що всі винні у викраденні дітей будуть відповідати за свою причетність до геноциду.

Зазначимо, що раніше стало відомо, що окупанти викрали ще 280 дітей із тимчасово захопленої території на Луганщині. Неповнолітніх вивезли до "козачого кадетського корпусу" в російській республіці Калмикія.

У ЦНС тоді говорили, що до кінця літа окупанти планують вивезти близько 500 українських дітей.

А за інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, із Бердянського району Запорізької області російські загарбники збираються вивезти близько 300 неповнолітніх. Їх перевозять углиб Росії – до Чувашії.

Як відомо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт російського диктатора Путіна та уповноваженої президента РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за звинуваченням у депортації українських дітей.

Як повідомляв OBOZREVATEL, уповноважена президента України з прав дитини Дар'я Герасимчук повідомила, що депортованих з тимчасово захоплених територій України дітей російські окупанти утримують більш ніж у 70 таборах у Росії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом