"Була ангелом серед людей": у боях за Україну загинула аспірантка і співробітниця НАЗК Юлія Шевченко
"Була ангелом серед людей": у боях за Україну загинула аспірантка і співробітниця НАЗК Юлія Шевченко

"Була ангелом серед людей": у боях за Україну загинула аспірантка і співробітниця НАЗК Юлія Шевченко

На війні загинула аспірантка кафедри карного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, співробітниця Національного агентства із запобігання корупції Юлія Шевченко. До ЗСУ вона приєдналася після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Служила Шевченко на посаді замкомандира з морально-психологічного забезпечення. Її не стало 31 липня. "Загинула як герой в одній із найгарячіших точок фронту на сході країни", – написав у Facebook військовий Тарас Сухенюк, наречений Юлії.

Він розповів, що наша захисниця була хороброю, працьовитою, наполегливою.

"Вона це ангел серед людей, яка допомагала всім, усім хто просив і не просив допомоги... Вона завжди була за справедливість у цьому світі", – заявив Сухенюк.

У Нацагентстві із запобігання корупції повідомили, що Шевченко з початку 2021 року працювала в управлінні проведення обов'язкових повних перевірок НАЗК.

Вона прийшла до Нацагентства на п'ятому курсі університету, перемігши у проєкті "Антикорупційний десант". "Це вже багато говорить про її характер. Її великим бажанням було продовжувати будувати кар'єру на антикорупційному фронті, але так вийшло, що демонструвати свої найкращі навички довелося на війні", – зазначила пресслужба.

Колеги Шевченко заявили, що вона постійно просила допомагати нашим воїнам, незважаючи на "втому від війни". І не здаватися, щоб агресор якнайшвидше забрався з України.

"Наша відважна маленька дівчинка з хоробрим серцем, наша Юля. Пам'ятаємо її професіоналізм, активність і величезну життєву енергію", – написали в НАЗК.

Викладач Юрій Пономаренко із НПУ ім. Ярослава Мудрого, де навчалася українка, повідомив у Facebook, що аспірантка була дуже талановитою. Він вважає, що в неї могло би бути блискуче юридичне й наукове майбутнє.

"Поклала життя за свободу та незалежність своєї Батьківщини, за свій народ, за всіх нас", – написав Пономаренко.

Знайома Шевченко Анастасія Блищик на своїй сторінці у Facebook поділилася спогадами про захисницю України.

"Красива, розумна, ніжна, але водночас вольова та справедлива... Як би не клятий ворог, Юля разом із Тарасом мали б повернутися до цивільного життя, одружитися та народити маленьких Сарматиків. Це були б чудові дітки. Це була б ідеальна родина. Але її вбили. Підло. Цинічно", – написала вона.

Як писав OBOZREVATEL:

– Від ворожого снаряда на Донеччині загинув Максим Шварцман, який був на фронті з перших днів повномасштабного вторгнення ЗС РФ. До 24 лютого 2022 року він працював фотокореспондентом і відеооператором для українських ЗМІ.

– Віддав життя за незалежність України захисник із Львівської області, радіотелефоніст Павло Зінов'єв. Його не стало в Ізюмському районі Харківської області.

– У боях на Донеччині загинув мешканець Рівненської області Олександр Рицький. Незважаючи на молодий вік, він був командиром протитанкового відділення взводу вогневої підтримки.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом