12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Викуп газу у приватних видобувників є пріоритетом "Нафтогазу", – Чернишов
Викуп газу у приватних видобувників є пріоритетом "Нафтогазу", – Чернишов

Викуп газу у приватних видобувників є пріоритетом "Нафтогазу", – Чернишов

Викуп газу у приватних газовидобувників – це пріоритет "Нафтогазу" і компанія зацікавлена у стимулюванні видобутку ресурсу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради України.

Відповідно до нього, 3 серпня відбулося друге засідання постійно діючої робочої групи з моніторингу виконання Закону України "Про ринок природного газу" та державного регулювання ринку природного газу.

В ході засідання голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов розповів, що станом на 31 липня "Нафтогаз" придбав 0,7 млрд кубометрів газу українського видобутку на майданчику Української енергетичної біржі. У цьому зв’язку народна депутатка Вікторія Гриб задала запитання голові "Нафтогазу" щодо роботи біржі та її ролі у стимулюванні видобутку приватних компаній.

"Олексій Чернишов відповів, що викуп газу є пріоритетом Компанії, та вона зацікавлена стимулювати і мотивувати видобуток газу", - йдеться в повідомленні на сайті парламенту.

Чернишов додав, що наразі у підземних сховищах газу вже накопичено біля 12,3 млрд кубометрів газу, що більше, ніж у аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, в умовах війни державному "Нафтогазу" вдалось зберегти обсяги видобутку газу і в 2023 році компанія планує збільшити видобуток на 8% з 12,5 млрд куб. м до 13,5 млрд.

Источник материала
Поделиться сюжетом