20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суперкомп'ютер передбачив, яке місце на Олімпіаді-2024 посяде Україна
Суперкомп'ютер передбачив, яке місце на Олімпіаді-2024 посяде Україна

Суперкомп'ютер передбачив, яке місце на Олімпіаді-2024 посяде Україна

За рік до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі суперкомп'ютер аналітичної компанії Gracenote від Nielsen видав свій перший прогноз віртуальної таблиці медалей на Ігри 2024 року. Враховуючи доступні дані про результати ключових світових та континентальних змагань після Літніх ігор 2021 року, Gracenote спрогнозувала кількість золотих, срібних та бронзових медалей для країн-учасниць та спортсменів на Іграх XXXIII Олімпіади.

На думку аналітиків, збірна України займе 15 місце. В активі "жовто-синіх" будуть 17 нагород, у тому числі 4 золоті, 7 срібних та 6 бронзових.

За прогнозом медальний залік виграють Сполучені Штати. Якщо збірна США виправдає це передбачення суперкомп'ютера, то виграє 8 Олімпіаду поспіль.

Прогнозується, що Китай фінішує другою, але з тією ж кількістю медалей, що й на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році. 68 медалей, які в даний час прогнозуються для Китаю, будуть на 22 меншими, ніж загальна кількість медалей країни в Токіо два роки тому.

Оскільки з лютого 2022 року російські та білоруські спортсмени не допускаються до змагань майже у всіх олімпійських видах спорту, ці атлети не були включені в цей початковий аналіз.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на минулій літній Олімпіаді в Токіо наша команда посіла підсумкове 44-е місце, виборовши 19 нагород: одну золоту, шість срібних та дванадцять бронзових.

Єдиним, хто з наших спортсменів зміг піднятися на найвищий щабель п'єдесталу, став Жан Беленюк, перемігши у греко-римській боротьбі.

Найбільш сенсаційною стала срібна медаль Олени Старикової у спринтерських заїздах на велотреку. 25-річна харків'янка поступилася лише рекордсменці світу.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом