ГУР про серію вибухів у РФ: Це кара божа
ГУР про серію вибухів у РФ: Це кара божа

ГУР про серію вибухів у РФ: Це кара божа

Вибухи, яких щодня стає все більше на території Росії, є наслідком повномасштабного вторгнення РФ до України.

Усі ці надзвичайні ситуації, як наголосив під час ефіру загальнонаціонального телемарафону Єдині новини представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, є лише демонстрацією того, що “друга армія світу” – ніяка не друга, та навіть не може захистити власну столицю.

Те, що зараз відбувається у Росії, – це кара божа. Працюємо далі, – зауважив Андрій Юсов.

Водночас, наголошує представник ГУР, той факт, що інцидентів у РФ стає більше і кількісно, і якісно, і те, що географія їхня розширюється, свідчить, що режим Путіна ситуацію в Росії контролює все менше.

А замість того, щоб захищати свою країну та своє небо, росіяни зосередилися на війні проти України.

– Для суспільства, воєнно-політичного керівництва та політичних еліт РФ постало питання: повернути протиповітряну, протиракетну оборону, армію на територію своєї держави, щоб все контролювати, чи й далі удавати, що все йде за планом, – додає представник Головного управління розвідки.

Владі РФ, констатує Андрій Юсов, складно комунікувати з росіянами з цього питання.

Так, вони, наприклад, не можуть заборонити своїм громадянам фільмувати прильоти, бо в них буцімто “все відбувається за планом”.

– Ми ж не можемо їм (росіянам, – Ред.) забороняти викладати наслідки прильотів. Хай викладають, звичайно. Тут справа трішки в іншому. Якщо в них все за планом, то навіщо їм забороняти своїм громадянам щось публікувати?

А якщо в Москві вже просять не викладати нічого в мережу, то це свідчить про те, що все відбувається не за планом або ж план якийсь неякісний, – зауважує Андрій Юсов.

Проблеми з “комунікацією” помітні й під час інформування про надзвичайні ситуації.

Яскравим прикладом стало висвітлення масштабної пожежі в Сергієвому Посаді в Підмосков’ї 9 серпня.

Спершу мережу заполонили повідомлення росЗМІ про вибух на Загорському оптико-механічному заводі, де виготовляють техніку спеціального призначення (авіаційні приціли, тепловізори, самонавідні ракетні головки, установки виявлення лазерного типу, оптичні спостережні прилади тощо).

А МНС Росії, інформуючи про подію, обмежилось згадкою про пожежу “в ангарі з піротехнікою”.

– У відкритих джерелах була інформація, що Росія останнім часом намагається вирішити проблеми з сучасною оптикою для власного озброєння. Вочевидь, проблем тепер побільшало.

Але гаразд, “піротехніка” – так “піротехніка”. Можемо хіба порадити більше “здавати в оренду” складів на таких підприємства під “піротехніку”, – іронічно зауважив Андрій Юсов.

Теги по теме
Россия Владимир Путин Взрыв Москва
Источник материала
Поделиться сюжетом