У Києві влада підготувала 15 сценаріїв реагування на випадок блекауту, – Пантелеєв
У Києві влада підготувала 15 сценаріїв реагування на випадок блекауту, – Пантелеєв

У Києві влада підготувала 15 сценаріїв реагування на випадок блекауту, – Пантелеєв

У Києві влада міста розробила 15 сценаріїв реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з можливими російськими обстрілами систем життєзабезпечення міста. Крім того, у серпні заплановано провести тренування, під час яких відпрацьовуватимуться дії міських служб на випадок блекауту.

Про це розповів заступник мера столиці Петро Пантелеєв, передає Вечірній Київ. Фахівці проводять підготовку пунктів обігріву та відновлюють пошкоджені обстрілами об’єкти інфраструктури.

"Наразі у нас є 15 сценаріїв (роботи у випадку надзвичайних ситуацій. – Ред.). У серпні проведемо тренування на предмет стійкості системи життєзабезпечення міста під час блекауту. Такі штабні тренування регулярно робимо – готуємося до різного розвитку подій, в тому числі й з найгіршими умовами. Це, зокрема, сценарії дій у випадку пошкодження об’єктів інфраструктури", – повідомив Пантелеєв.

За його словами, зараз місто готується до зими ще більш відповідально і скрупульозно. Проводяться перевірки щодо готовності різних об’єктів та обладнання до зими, зокрема пункти обігріву та укриття. Пріоритетами для міської влади він назвав відновлення пошкоджених об’єктів та фізичний захист об’єктів критичної інфраструктури.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Київ продовжує підготовку до опалювального сезону 2023/24 років. Пошкодження енергетичної інфраструктури столиці, які були викликані російськими обстрілами, вже відремонтували.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом