Топ-поліцейський наважився на злочин заради наживи: що відомо про резонансну справу
Топ-поліцейський наважився на злочин заради наживи: що відомо про резонансну справу

Топ-поліцейський наважився на злочин заради наживи: що відомо про резонансну справу

Спільними зусиллями Служба безпеки України (СБУ), Державне бюро розслідувань (ДБР) та Національна поліція розкрили корупційну схему, що діяла в одному з підрозділів Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області. Подробиці повідомила прес-служба ДБР в Телеграмм.

За результатами спільних оперативних заходів, правоохоронці затримали керівника слідчого відділення одного з районних управлінь.

Цей поліцейський вимагав хабар у розмірі 40 тисяч євро від місцевої мешканки, обіцяючи при цьому не притягати її до кримінальної відповідальності і закрити "справу ухилянтів". Також, він пропонував забезпечити жінці закриття кримінального провадження та незалежність від відповідальності за звідомо незаконне оформлення документів, які сприяли чоловікам призовного віку перетнути кордон.

Під час розслідування правоохоронці зафіксували, як посадовець отримав першу частину хабара у розмірі 10 тисяч євро. Під час передачі другої частини хабара поруч із будинком потерпілої в Чернівцях поліцейського затримали.

Зловмисника повідомили про підозру згідно з частиною 5 статті 27 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, вчинене в особливо великому розмірі службовою особою).

Останні новини України:

Також писала Politeka, Служба безпеки України затримала бійця ЗСУ.

Теги по теме
СБУ ГБР Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом