19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Діана Попова розповіла, як Музей історії міста Києва став найкращим після початку війни
Діана Попова розповіла, як Музей історії міста Києва став найкращим після початку війни

Діана Попова розповіла, як Музей історії міста Києва став найкращим після початку війни

Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

«На жаль, керівництва музею не було (ред. – 24 лютого), залишилися тільки самі історики, заступники директора, але предмети зібрали, евакуювали, нічого не постраждало. На щастя, наш музей не постраждав від ракетного бомбардування, як постраждали, наприклад, національні музеї, які знаходяться на у парку Шевченку, коли влучила ракета, 4 музеї постраждали, хоча найбільша кількість скла якраз у нашому музеї, тому я дуже переживала, але Бог береже», - розповідає Діана Попова.

А директоркою Музею історії міста Києва, зазначає гостя програми, вона стала 30 серпня, тільки тоді у Музейно-виставковому центрі не було фондів, що стосувалися її музею, тому музейникам довелося оперувати сучасним мистецтвом і створювати проєкти про це.

Зокрема, директорка розповідає про дуже цікавий проєкт, який називався «Археологія повсякдення», у якому, не використовуючи оригінальні предмети, вони змогли показати через копії археологічну унікальність київського регіону, а також те, що він дав Європі і світу. За її словами, це була неймовірна колекція, яка проіснувала рік, багато відвідувачів змогли нею насолодитися.

«Музей трансформувався, у музеї почали відбуватися музичні вечори, лекторії, читання віршів. Дуже багато таких трансформацій, тому що люди потребували вираження і музей хотів так само надати цю можливість. У нас було багато фотопроєктів, багато інсталяцій, за цей період ми зробили понад 50 цікавих проєктів різного ґатунку і понад 10 таких потужних, які оголосили на цілу країну», - повідомляє Діана Попова.

Источник материала
Поделиться сюжетом