19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Був спражним захисником свого народу: на Хмельниччині попрощалися з бойовим медиком
Був спражним захисником свого народу: на Хмельниччині попрощалися з бойовим медиком

Був спражним захисником свого народу: на Хмельниччині попрощалися з бойовим медиком

У четвер, 24 серпня, у Красилові на Хмельниччині попрощалися з 37-річним солдатом, бойовим медиком Миколою Ковалішеним. Життя Героя обірвалося 13 серпня в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області.

Фото з траурної церемонії опублікували у Facebook Красилівської міської ради. Там зазначили, що заупокійну молитву провели в Свято-Троїцькому храмі ПЦУ. Попрощатися з Героєм прийшли його рідні, друзі, побратими та мешканці громади.

"Сьогодні Красилівська громада прощалася з справжнім Захисником своєї країни, який вірив у її людей та Перемогу", – прокоментували втрату у міськраді. 

"Миколу знали всі жителі Митинецького старостинського округу. Знали і поважали жителі усіх навколишніх старостинських округів. Він в будь-яку пору року і доби, у вихідний чи святковий день, завжди допомагав там, де потрібна була допомога. І за це його не тільки поважали, а й любили, як Людину з великої літери. І в ці сумні дні за ним плачуть не в одній оселі нашої громади", – зазначила мер Красилова Ніла Островська.

"Ми ніколи не пробачимо московитам жодної нашої втрати. Ми ніколи не забудемо подвиг Героїв, завдячуючи яким Україна є. Ми і надалі будемо єдиними у прагненні Перемоги, і будемо робити все від нас залежне, щоб допомагати війську. Вічна пам’ять Герою Миколі Ковалішену!" – додала вона. 

У міськраді висловили співчуття родині бійця – у нього залишилися мама, тато і брат. Поховали військовослужбовця на кладовищі в його рідному селі.

Нагадаємо, також у Чернівцях попрощалися із захисником Ярославом Боштаном, який служив у 132-му окремому розвідувальному батальйоні Десантно-штурмових військ ЗСУ (в/ч А2298). У солдата Ярослава Боштана залишилася сім'я: дружина Анастасія та двоє дітей. 

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– на Харківщині у битві з російськими загарбниками загинув Андрій Віталійович Комар. Він служив старшим сержантом механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону та проживав у Новомосковську Дніпропетровської області;

– у боях за незалежність України загинув військовослужбовець із села Угринів Городищенської громади на Волині Богдан Гаврилюк. Життя Героя обірвалося 17 серпня у населеному пункті Дружківка Донецької області.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны