20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кременчуцький дитсадок узяв приклад із мера Малецького, замовивши кухонний термометр за 384 млн грн
Кременчуцький дитсадок узяв приклад із мера Малецького, замовивши кухонний термометр за 384 млн грн

Кременчуцький дитсадок узяв приклад із мера Малецького, замовивши кухонний термометр за 384 млн грн

З Полтавської області, а точніше прямо з багатостраждального Кременчука прийшли дуже сумні новини. Тут, схоже, місцевий ясла-садок взяв приклад із мера Малецького і замовив тендер на купівлю кухонного термометра за 384 млн грн.

Пізніше укладений договір розірвали через технічну помилку, адже насправді пристрій коштує 120 грн.

Про це стало відомо завдяки даним із ресурсу публічних закупівель.

Дані системи dozorro

Замовити один кухонний термометр хотів Кременчуцький ясла-садок. Участь у тендері взяв місцевий підприємець Андрій Чорноіван, який став переможцем та був готовий продати термометр за 384 млн 100 тис. грн.

Після укладання договору замовник виявив, що у тендері припустилися технічної помилки і замість справжньої вартості 120 грн вказали завищену. Після цього договір було розірвано.

Дані системи dozorro

Також варто нагадати той факт, що під час війни мер Кременчука Віталій Малецький закупив дорогі ноутбуки для мерії по 99 тисяч кожен, а також переплатив чимало за обладнання для військових.

Місцеві журналісти особисто запитали у Малецького, чому ціни на куплені товари виявилися набагато вищими за ринкові, на що він знайшов досить кумедне виправдання. За його словами, звичайні мережеві магазини, де продається необхідна для мерії та військових техніка, не співпрацюють із бюджетними організаціями.

Мер Кременчука Малецький, скріншот

У мерії запросили передоплату, що виявилося "дуже складним" для Малецького, хоча в магазинах ті ж ноутбуки коштують у рази дешевше. Чиновник заявив, що іноді він все ж таки співпрацює з ними з приводу дрібних закупівель, але звертається безпосередньо до директора.

Раніше повідомлялося, що купив не тільки геймерські ноутбуки: мер Кременчука Малецький потрапив у черговий скандал.

Також, сплатив адвоката за рахунок бюджету: голова сільради Миколаївщини знайшов гроші для захисту в суді щодо розтрати держмайна.

Источник материала
Поделиться сюжетом