Величезні штрафи за нерозмитнене авто: Конституційний Суд виніс рішення
Величезні штрафи за нерозмитнене авто: Конституційний Суд виніс рішення

Величезні штрафи за нерозмитнене авто: Конституційний Суд виніс рішення

Конституційний Суд України підтвердив конституційність величезних штрафів за нерозмитнені автомобілі.

Як передає "Хвиля", таке рішення КС ухвалив на пленарному засіданні 6 вересня.

Так, Конституційний Суд визнав конституційними положення Митного кодексу, згідно з якими нерозмитнення автомобіля у встановлені законодавством терміни спричиняє накладення штрафу у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів або конфіскацію авто.

Самые популярные авто из США

Зокрема, Конституційний Суд визнав конституційною санкцію частини шостої статті 481 Митного кодексу, якою передбачено, що:

"Перевищення терміну тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більш ніж на тридцять діб, а також втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розукомплектування, - спричиняють накладення штрафу у розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів".

Крім того, КС вважає, що наявність кількох видів стягнень, штрафу чи конфіскації транспортного засобу є достатньою альтернативою покарання, яка дозволяє підходити до порушників індивідуально.

Текст рішення та його резюме буде оприлюднено на офіційному веб-сайті Суду 7 вересня 2023 року. Суддею-доповідачем у цій справі виступила Ольга Совгіря.

Нагадаємо, попит на ввезені легковики досяг рекорду.

Теги по теме
Конституционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом