19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На розробку документації понад 15 мільйонів: скандальний тендер в Одеській області
На розробку документації понад 15 мільйонів: скандальний тендер в Одеській області

На розробку документації понад 15 мільйонів: скандальний тендер в Одеській області

Гроші на вітер вирішила витратити і южненська громада Одеської області.

У невеликому місті Южне міська влада подумала, що під час війни треба потратити десятки мільйонів на розвиток території. Але, згідно з опублікованим тендером, лише на розробку комплексного плану розвитку територій планують витратити близько 15 мільйонів гривень. Про це стало відомо з даних в системі держзакупівель Prozzoro.

Тендер на Прозоро. Фото: скрін Прозоро

І ця сума повинна покрити тільки розробку первинної документації. Цей план повинен з’явитися до 31 грудня 2024 року. Вартість робіт пояснюється великим об’ємом роботи, він залежить від розміру громади.

Чи доцільні такі колосальні витрати на не першочергові потреби у часи війни, питання риторичне. Але це не перша скандальна закупівля на державні кошти у Одеській області. Аудиторія висловила обурення через такі необґрунтовані трати, адже є потреба у військових, які можна за ці кошти закрити.

Гроші. Фото: Youtube

У цьому ж містечку на облаштування бомбосховища у місцевому ліцею було витрачено за офіційними даними 15 мільйонів з врахуванням закуплені меблі. Сховище може вмістити в собі 600 учнів, тобто з розрахунком на кожного учня було витрачено 25 тисяч гривень. Чому так відбувається у досить маленькому місті, питання риторичне.

Тільки недавно губернатор Одеської області Олег Кіпер відзвітував про перевірку та виправданість усіх тендерів. Ці мабуть залишилися непоміченими, або просто здалися доцільними у військовий час.

Раніше на порталі Знай повідомлялося, топ найбільших витрат із бюджету: на які тендери витрачають мільярди держкоштів


Источник материала
Поделиться сюжетом