19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Половина українців вважають доцільною критику влади за корупцію – дослідження
Половина українців вважають доцільною критику влади за корупцію – дослідження

Половина українців вважають доцільною критику влади за корупцію – дослідження

Половина українців вважають доцільною критику влади за корупцію – дослідження

Також українці згодні, що надання військової допомоги має корелюватись із боротьбою з корупцією.

Більше половини українців, а саме 52,5% опитаних, вважають доцільним зараз критикувати владу за корупцію і не  згодні з тим , що така критика дестабілізує країну та зменшує довіру закордонних партнерів. Такі дані соціологічного опитування опублікував фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва.

Також 55% опитаних погодилися з тезою, що військова допомога Україні має надаватися закордонними партнерами за умови ефективної боротьби з корупцією.

Найбільше таке бачення взаємодії України з  іноземними партнерами поділяють мешканці західних і центральних областей: 60,6% та 61,1% відповідно. На півдні  та сході підтримка цієї тези менша за половину жителів регіону. При цьому саме в східних областях найбільше опонентів тези про те, що боротьба з корупцією є передумовою військової допомоги – там таких майже 40%.

Соціологи зазначають, що найменше вимагають боротьби із корупцією більш забезпечені громадяни, тоді як найбільш критично ставляться до поширення корупції громадяни з низьким рівнем доходу.

Зазначимо, що саме корупційні скандали в Міноборони врешті призвели до усунення з поста міністра Олексія Рєзнікова. Однак замість понести покарання,  Резніков, за даними ЗМІ, повинен стати послом у Великій Британії. Та чи буде вдалим таке рішення, беручи до уваги те, що, за інформацією ZN.UA, Чехія фактично відмовляється приймати послом ексочільника "Укроборонпрому" Юрія Гусєва, а Резніков, для порівняння, теж має не найсумліннішу репутацію, аби у Лондоні його чекали з розкритими обіймами?

Опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова та Київським міжнародним інститутом соціології у липні та серпні 2023 року. Дослідження проводилося в усіх регіонах України, окрім АР Крим, Донецької та Луганської областей, на підконтрольних уряду України територіях.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны