19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС РФ поскаржилося на "розворот" Вірменії від Росії
МЗС РФ поскаржилося на "розворот" Вірменії від Росії

МЗС РФ поскаржилося на "розворот" Вірменії від Росії

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало останні заяви прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, який назвав неефективними структури безпеки, на які останнім часом покладалася його країна.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Послання прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про незалежність від 24 вересня 2023 року містить неприйнятні випади на адресу Росії і не може не викликати нічого, крім відторгнення. В наявності - спроба зняти з себе відповідальність за провали у внутрішній та зовнішній політиці, перевівши провину на Москву ", – заявили у російському МЗС.

Також там заявили про "системний характер" антиросійських тенденцій у Вірменії.

"Глава уряду, по суті, визнав, що весь цей час республіку свідомо готували до розвороту від Росії. Свої кроки, покликані задати новий – західний – вектор розвитку Вірменії, непереконливо виправдовують помилками, які нібито сталися з боку Російської Федерації та ОДКБ", – зазначили в Міністерстві.

Також там заявили, що тристоронні домовленості щодо Нагірного Карабаху зупинилися з вини керівництва Вірменії, яке зайняло "непослідовну позицію". Також влада країни нібито між "ритмічною роботою разом з Росією та Азербайджаном і біганням на Захід" вибрала друге.

У російському МЗС назвали такий підхід Пашиняна безвідповідальним, а також заявили, що саме він спричинив невдоволення частини вірменського суспільства.

"Зрозуміло, твердження про те, що вони інспіровані Росією, не мають нічого спільного з дійсністю", - заявили в МЗС РФ.

Також там заявили, що влада Вірменії зробила подачу, щоб у вірменських ЗМІ розгорнулася "справжня антиросійська вакханалія".

У Росії назвали дії Єревана "величезною помилкою" та спробами "зруйнувати багатогранні та багатовікові зв'язки Вірменії з Росією". Також нібито тепер Вірменія стає заручником геополітичних ігор Заходу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян розкритикував миротворчий контингент РФ, який з кінця 2020 року перебуває у Нагірному Карабаху.

Теги по теме
Армения Нагорный Карабах
Источник материала
Поделиться сюжетом