19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Азербайджані заарештували ексглаву уряду Карабаху: його звинувачують у фінансуванні тероризму
В Азербайджані заарештували ексглаву уряду Карабаху: його звинувачують у фінансуванні тероризму

В Азербайджані заарештували ексглаву уряду Карабаху: його звинувачують у фінансуванні тероризму

Колишньому очільникові уряду невизнаної республіки Нагірний Карабах Рубену Варданяну, якого 27 вересня затримали азербайджанські прикордонники, пред’явили обвинувачення у фінансуванні тероризму. Суд відправив його за ґрати на 4 місяці.

Про це повідомляє служба державної безпеки Азербайджану.

Зазначається, що стосовно громадянина Варданяна висунуті обвинувачення за трьома статтями ККА: 

Зараз дивляться
  • 214-1 (фінансування тероризму);
  • 279.3 (участь у створенні збройних формувань або груп, не передбачених законом, та участь у їхній діяльності);
  • 318.1 (незаконний перетин кордонів Азербайджану).

За даними азербайджанських правоохоронців, що Варданян, будучи громадянином іноземної держави, у вересні 2022 року незаконно перетнув державний кордон Азербайджанської Республіки поза пунктами пропуску “з метою вчинення терористичних та диверсійних актів”.

– Варданян проник на територію Азербайджану у зону тимчасової дислокації російського миротворчого контингенту та брав участь у створенні непередбачених законом збройних формувань, організації їхньої діяльності, у забезпеченні їх військовою технікою, зброєю і боєприпасами, вибуховими речовинами, військовим спорядженням”, що спричинило “загибель людей та інші тяжкі наслідки, — повідомляють у спецслужбі.

Крім того, Варданяна звинувачують у фінансуванні тероризму — спрямуванні коштів на організацію терористичної діяльності незаконних збройних формувань.

– Рубен Варданян був затриманий 27 вересня 2023 року за вчинені ним протиправні дії, притягнутий до кримінальної відповідальності як обвинувачений шляхом оголошення обвинувачення та рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, — йдеться у повідомленні.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчо-оперативні заходи.

За словами його дружини Вероніки Зонабенд, азербайджанська сторона затримала Варданяна на КПП у Лачинському коридорі.

– Мій чоловік, Рубен Варданян, філантроп, бізнесмен і колишній державний міністр Арцаха (Нагірного Карабаху), був заарештований і затриманий азербайджанською владою на кордоні сьогодні вранці, коли він намагався виїхати з тисячами вірмен, — написала Зонабенд.

Вона додала, що її чоловік “був з народом Арцаха протягом 10-місячної блокади і страждав разом з ними в їхній боротьбі за виживання”.

Теги по теме
Суд Армения Азербайджан Нагорный Карабах
Источник материала
Поделиться сюжетом