19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Компанія Baykar інвестує $100 млн у три проєкти в Україні
Компанія Baykar інвестує $100 млн у три проєкти в Україні

Компанія Baykar інвестує $100 млн у три проєкти в Україні

Виробник ударних безпілотників Bayraktar TB2 турецька компанія Baykar заявила, що інвестує у три ключові проєкти в Україні $100 млн.

Про це повідомив генеральний директор Baykar, Халюк Байрактар, під час Форуму оборонних індустрій у Києві.

Один із них – це будівництво заводу з виробництва БПЛА, яке планують завершити через 1,5 року. Також компанія має намір створити сервісний центр і головний офіс в Україні.

Зараз дивляться

За словами Байрактара, інвестиції становлять близько $100 млн. Він додав, що будівництво вже почалося, а новий завод планує надати робочі місця щонайменше для 300 людей.

— Будівництво вже розпочато. Для його завершення знадобиться близько 1,5 року. Ми плануємо, щоб тут працювало мінімум 300 людей. Співпраця триває, – сказав гендиректор Baykar.

Він також наголосив, що це виробництво буде екологічно чистим і самодостатнім, оскільки Україна володіє унікальними технологіями виробництва двигунів, які будуть використовуватися в безпілотниках, а турецька сторона – безпілотники, на яких встановлюють ці двигуни.

Халюк Байрактар висловив підтримку Україні, та сказав, що його компанія тут не для збільшення власного прибутку, але для максимальної підтримки боротьби за свободу і незалежність.

У липні повідомлялося, що компанія Baykar розпочала в Україні Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

Фото:

Теги по теме
Украина Турция Инвестиции
Источник материала
Поделиться сюжетом