12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ПАРЄ визнала Росію диктатурою – реакція МЗС
ПАРЄ визнала Росію диктатурою – реакція МЗС

ПАРЄ визнала Росію диктатурою – реакція МЗС

ПАРЄ визнала Росію диктатурою та закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність Про це на своїй сторінці в соцмережах Х (Twitter) написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

- Вітаю потужну резолюцію ПАРЄ, яка визнає Росію диктатурою. Понад 20 років одноосібного неконституційного правління призводить до злочинів всередині та за межами країни. ПАРЄ також закликала всі держави Ради Європи визнати Путіна нелегітимним після завершення нинішнього терміну, - зазначив Кулеба.

За відповідну резолюцію проголосували всі 43 депутати.

За словами голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Марії Мезенцевої, ця резолюція стосується нелегітимності Путіна.

-  Він готується до президентських виборів, але готується у статусі нелегітимного президента. Ми це викладаємо у резолюції та пропонуємо конкретні механізми, - розповіла вона напередодні засідання ПАРЄ.

Очікується, що даний документ ще більше обмежить можливості глави Кремля на міжнародній арені.  

Напередодні ПАРЄ ухвалила дві резолюції на підтримку України. Перша з них містить заклик надати військову допомогу Україні, друга – визнає Голодомор актом геноциду українського народу. 

Теги по теме
Россия ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны