"У Росії безпечніше": футболіст, який втік із "Шахтаря", отримуватиме громадянство РФ
"У Росії безпечніше": футболіст, який втік із "Шахтаря", отримуватиме громадянство РФ

"У Росії безпечніше": футболіст, який втік із "Шахтаря", отримуватиме громадянство РФ

Батько футболіста донецького "Шахтаря" Олександра Роспутько Юрій підтвердив, що його син втік до Росії після матчу Ліги УЄФА з бельгійським "Антверпеном". 19-річний уродженець Горлівки має намір домагатися набуття громадянства терористичної держави.

Про це Юрій Роспутько заявив у коментарі пропагандистському інформаційному агентству REGNUM. За його словами, зрадник України не просив у Росії політичного притулку. При цьому Роспутько-старший не назвав причин втечі футболіста, згадавши про безпеку.

"Поки я не можу повідомити причину, чому Саша втік із "Шахтаря". Я можу сказати, що в Росії йому точно буде безпечніше. Інформація про прохання політичного притулку – неправда. Мій син його не просив. Він просто подасть документи на російський паспорт, як зробив би це на своїй батьківщині в Донецьку. Зараз Сашу в жодній команді чекати не варто. Він дуже втомився від усього. Він розслаблюється і відпочиває поки що, а там побачимо", – сказав Юрій Роспутько.

Нагадаємо, напередодні матчу з "Антверпеном" Олександр домовився про підписання нового п'ятирічного контракту із донецьким клубом. У грі в Бельгії він провів на полі усі 90 хвилин. Після поєдинку Роспутько зник, а все, що змогли знайти представники "Шахтаря", – акуратно складена форма гравця в аеропорту. У донецькому клубі відреагували на зникнення гравця, висунув йому ультиматум.

Колишній футболіст збірної України Артем Федецький жорстко розніс молодого футболіста. Він також припустив, чому Роспутько пішов на зраду країни.

Як повідомляв OBOZ.UA, спортивний юрист Ілля Скоропашкін розповів про наслідки, які чекають на Олександра Роспутько після втечі з "Шахтаря".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны