Вечірня і заочна вища освіти в Україні залишаються: зроблено важливий крок
Вечірня і заочна вища освіти в Україні залишаються: зроблено важливий крок

Вечірня і заочна вища освіти в Україні залишаються: зроблено важливий крок

Вечірню і заочну форми навчання бакалаврату та магістратури депутати Верховної Ради України вирішили поки що залишити. Про це повідомила секретарка освітнього комітету Наталія Піпа.

За її словами відповідний законопроєкт був схвалений комітетом і направлений на голосування в парламенті. Документом передбачалось скасування вечірньої та заочної вищої освіти у 2024 році, проте їх поки що залишили.

"Законопроект 10092 про вступ 2024 Комітет освіти підтримав у двох читаннях. Тепер голосування в залі. Заочна і вечірня форма вступу поки залишається", – написала членкиня освітнього комітету в Facebook.

Нагадаємо, раніше обранці мали намір скасувати дві форми для вступників у 2024 році. Натомість, вони пропонували розвивати дистанційну та дуальну форми здобуття вищої освіти. Проте, студентів, які вже навчались в такому форматі цього не стосувалось би.

Законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді 27 вересня, а 28-го вже направлений на розгляд Комітету. Ініціаторами таких змін виступили народні депутати Сергій Бабак, Георгій Мазурашу, Олена Лис, Роман Грищук, Ірина Борзова та інші.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що 14 українських вишів увійшли до рейтингу найкращих університетів світу.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом