12-річний школяр-син колишнього голови Укроборонпрому став рекордсменом України
12-річний школяр-син колишнього голови Укроборонпрому став рекордсменом України

12-річний школяр-син колишнього голови Укроборонпрому став рекордсменом України

Михайло Гусєв, син колишнього голови Укроборонпрому Юрія Гусєва, встановив рекорд і став наймолодшим письменником у жанрі фентезі. Хлопець написав повість-антиутопію "Деравія: квантовий стрибок".

Рекорд було зафіксовано керівницею Національного реєстру рекордів України Ланою Вєтровою. Вона зазначила, що Гусєв-молодший зумів сформулювати свої фантазії в літературний твір за всіма правилами жанру.

У книзі молодий автор розповідає про шлях та пошук себе, як про окремий вимір та стародавнє селище. За поглядами Михайла Гусєва у кожного своя "Деравія" і саме тому ця повість буде спонукати молодь до роздумів та самоаналізу.

Лана Вєтрова зазначила, що за правилами реєстрації рекорду такого виду, літературну цінність підтвердили фахові літератори, журналісти, письменники та філологи. Зокрема, рецензії до "Деравія: квантовий стрибок" написали член Правління Спілки письменників України Дмитро Дроздовський, шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна, журналіст Дмитро Комаров, політолог Микола Давидюк, воєнний письменник Мартін Брест, меценат та філософ Ігор Дідковський.

Нагадаємо, попередній рекорд у номінації "Наймолодший автор виданої друком книги в жанрі фентезі" був поставлений у 2019 році 16-річним киянином Святославом Ємцем, який написав повість-фентезі "Єгипетська легенда Коровхатеп".

Раніше OBOZ.UA розповідав про 9 книг, які можуть допомогтишколярам-підліткам краще зрозуміти себе

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом