У Києві після критики військових почали ремонтувати крематорій – вперше за 50 років
У Києві після критики військових почали ремонтувати крематорій – вперше за 50 років

У Києві після критики військових почали ремонтувати крематорій – вперше за 50 років

У київському крематорії розпочали ремонт у залах для прощання, їх планують упорядкувати протягом двох тижнів. Це необхідні оперативні роботи, оскільки критика військових на вигляд крематорію справедлива, заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, інспектуючи роботи в залах. Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

- Будівлі крематорію зведені ще у 1970-х роках, тобто їм майже півстоліття. Безумовно, вони потребують повноцінного оновлення, що ми й планували зробити 2021 року. Проте будівлі було визнано об'єктами культурної спадщини, адже створено за унікальним проектом. Це суттєво ускладнює проведення будь-яких ремонтних робіт. Оскільки державні норми вимагають здійснити комплексну реставрацію, яку супроводжують наукові дослідження. І ми вже виконали низку процедурних та дослідницьких робіт, щоби вже наступного року проводити реставрацію, – повідомив Пантелєєв.

Він додав, що зараз у прощальних залах виконується поточний ремонт, щоб покращити їхній зовнішній вигляд. Він визнав, що критика військовослужбовців, які напередодні виклали у соцмережі ролик про жахливі умови на території крематорію та всередині приміщень, була справедливою. Планується, що ремонтний процес триватиме до двох тижнів, зали ремонтуватимуться почергово. Бюджетні кошти цього не залучаються.

– І ми зараз максимально оперативно виправляємо ситуацію – очищуємо, фарбуємо, замінюємо деякі елементи. Тобто все, що не вплине на подальшу реставрацію, проте покращить зовнішній вигляд приміщень, де прощаються з українськими воїнами, – наголосив заступник голови КМДА.

Раніше в соцмережі з'явилося відео з крематорію, на якому військові показали жахливі умови, де доводиться прощатися з побратимами. За їхніми словами, бруківка біля крематорію у жахливому стані – частини з неї немає, а деякі замінюють великими брилами. А нерідко військові приїжджають на милицях та інвалідних візках, а проїхати такою бруківкою просто неможливо. А в самому приміщенні – розбиті вікна, холодно та протікає дах.

 

Теги по теме
Киев Ремонт
Источник материала
Поделиться сюжетом