"Важливість росії знижуватиметься": Індія зробила неприємну для кремля заяву
"Важливість росії знижуватиметься": Індія зробила неприємну для кремля заяву

"Важливість росії знижуватиметься": Індія зробила неприємну для кремля заяву

Висловлювання пролунало досить несподівано

Глава Генштабу Індії, яка досить лояльно ставиться до росії, заявив, що геополітична важливість рф з часом знижуватиметься. Генерал Аніл Чаухан наголосив, що це відбуватиметься навіть попри те, що росія має ядерне озброєння.

"Геополітична важливість росії з часом знижуватиметься, навіть попри те, що це ядерна держава. Повстання "Вагнера" показало її внутрішню слабкість, це показово в контексті того, яке майбутнє чекає на росію", — заявив він.

Він сказав, що старий світопорядок іде у минуле, а контури нового ще до кінця не оформилися. Він спробував спрогнозувати цей новий світопорядок, насамперед заявивши про зниження ролі росії. Чаухан також додав, що у новому світопорядку значно зросте роль Китаю.

Варто зазначити, що, на думку фахівців Інституту всесвітньої історії НАН України, нейтральна позиція Індії не означає прихованої підтримки дій кремля в Україні. Делі постійно наголошує на необхідності дотримання норм міжнародного права. Крім того, Індії не вигідно затягування війни в Україні, оскільки це відволікає її союзників у США від Азії, а отже, послаблює американську присутність у цьому регіоні, що відповідає індійським безпековим інтересам у контексті протистояння Китаю.

Нагадаємо, раніше, у контексті саміту G20, який проходив в Індії 9-10 вересня, ексчлен української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Сергій Гармаш пояснив "Телеграфу", як Україна має ставитись до Індії. На його думку, ця країна не підіграє росії, а намагається вирішити власні проблеми, захищаючи свої інтереси.

Теги по теме
Россия новости мира Индия
Источник материала
Поделиться сюжетом