Антикорупційний суд зобов'язав нардепа Горвата носити електронний браслет
Антикорупційний суд зобов'язав нардепа Горвата носити електронний браслет

Антикорупційний суд зобов'язав нардепа Горвата носити електронний браслет

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід нардепу Роберту Горвату у справі про заволодіння землею на Закарпатті, через що державі завдано 123 млн грн збитків. ВАКС застосував до члена депутатської групи «Довіра» запобіжний захід у вигляді 27 млн грн застави. Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду України та видання «Слово і діло».

- У понеділок, 6 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та застосував до народного депутата України запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 26 840 000 грн, — йдеться у повідомленні на сайті ВАКС.

Також на Горвата до 24 грудня включно поклали наступні обов’язки: здати на зберігання до Державної міграційної служби України усі свої паспорти для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю; не залишати межі території України без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання або роботи; утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду; прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою.

25 жовтня НАБУ і САП повідомили Роберту Горвату про підозру у заволодінні у 2016-2019 роках земельними ділянками площею понад 320 гектарів на території Ірлявської сільської ради Закарпатської області, що завдало державі збитків на понад 123 млн грн. 3 листопада ВАКС визначив у справі 2,68 млн грн застави колишньому директору державного підприємства «Агропромислова фірма «Леанка» Юрію Шестакову. За версією слідства, землі неправомірно дісталися компанії «Континент», яка контролюється нардепом. Дочка Горвата Агнеса є співвласницею компанії.

Теги по теме
Закарпатье Антикоррупционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом