Помер актор фільму "Джентльмени удачі": Анатолій Яббаров був фігурантом "Миротворця"
Помер актор фільму "Джентльмени удачі": Анатолій Яббаров був фігурантом "Миротворця"

Помер актор фільму "Джентльмени удачі": Анатолій Яббаров був фігурантом "Миротворця"

7 листопада стало відомо про смерть зірки відомих радянських кінострічок Анатолія Яббарова. Російський актор прославився завдяки ролі спільника гардеробника в "Джентльменах удачі" Мітяя.

Відомо, що у серпні цього року Яббарову виповнилося 86 років. РосЗМІ повідомляють, що актор помер 6 листопада.

Заслужений артист країни-терористки знімався також у фільмах "Жили-були старий зі старою", "Два капітана", "Зовсім пропащий", "Злочин і кара", "Фурцева" та інших.

Народився, до речі, Яббаров не в Росії, а в Азербайджані, а саме у Баку. З 1959 жив у Туркменістані в Ашхабаді, працював у російському драматичному театрі імені Пушкіна.

У 2018 році Яббаров став фігурантом бази "Миротворець". До списку злочинців та путіністів він потрапив через відвідування тимчасово окупованого Росією українського Криму.

"Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим. Участь у зйомках фільму "Танкіст", (тимчасово робоча назва), на території анексованого Криму у 2017 році", – уточнюється на сайті бази.

До "Миротворця" тоді також потрапили актори Борис Токарєв, Михайло Негін, Володимир Нікітін, Олександр Корчагін, Тимур Єфременков, Михайло Шамігулов та режисер Федір Петрухін, у фільмі якого і знімалися всі згадані актори на території анексованого півострова.

Як писав OBOZ.UA раніше, на 81 році життя зупинилося серце видатного українського телеведучого, диктора, актора та заслуженого журналіста України Анатолія Васяновича. Він помер 1 листопада у німецькому місті Вісбаден, про що повідомила його дружина Зоя.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом