19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Голлівудські актори припинили історичний страйк слідом за сценаристами
Голлівудські актори припинили історичний страйк слідом за сценаристами

Голлівудські актори припинили історичний страйк слідом за сценаристами

Голлівудські актори припинили історичний чотиримісячний страйк слідом за сценаристами. Переговорний комітет профспілки SAG-AFTRA повідомив на своєму сайті та в соціальних мережах про укладення попередньої угоди з Альянсом продюсерів кіно та телебачення США (AMPTP).

118-денний страйк офіційно завершиться о 00:01 9 листопада. У п'ятницю угоду передадуть на затвердження національній раді профспілки акторів. Окрім підвищення зарплат, пенсійних та медичних лімітів, угода вперше в історії Голлівуду захистить акторів від штучного інтелекту.

- У контракті вартістю більше одного мільярда доларів ми уклали угоду виняткового масштабу, яка включає збільшення мінімальної оплати, безпрецедентні положення.., які захистять учасників від загрози ШІ, і вперше в історії встановлює бонус за участь у потоковому мовленні, - сказано в заяві профспілки.

За даними Variety, угода вигідніша за ту, що уклали раніше сценаристи. У переговорах з акторами, зокрема, брали участь студії Netflix, Disney, Warner Bros. Discovery та NBCUniversal.

Страйки сценаристів та акторів у 2023 році стали найтривалішими в історії Голлівуду. До цього року найтриваліший страйк акторів проти теле- і кінокомпаній тривав 95 днів у 1980 році. Тепер Голлівуд вперше із травня 2023 року зможе вийти на повну виробничу потужність.

Під час страйку сценаристів, який тривав п'ять місяців, з травня по вересень, було заморожено роботу над серіалами «Останні з нас», «Розповідь служниці» та іншими. Також страйк призвів до призупинення виходу нових випусків популярних вечірніх розважальних телепередач, таких як "Нічне шоу з Джиммі Феллоном" та "Джиммі Кіммел у прямому ефірі".

Актори приєдналися до страйку сценаристів у липні. Гільдія акторів США об'єднує 160 тисяч артистів, і далеко не у всіх гонорари, як у зірок. Однак останні також виходили на вулиці, щоби підтримати колег. На страйк виходили цілими серіалами, наприклад, актори з “Пуститися берега” та “Краще подзвоніть Солу”.

Теги по теме
Голливуд
Источник материала
Поделиться сюжетом