«Це боротьба не на жарт»: експерт розповів, до чого світ привела глобалізація
«Це боротьба не на жарт»: експерт розповів, до чого світ привела глобалізація

«Це боротьба не на жарт»: експерт розповів, до чого світ привела глобалізація

Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як пояснює експерт, антропоцентризм – це час, який нам відомий як час відстоювання ідеалів гуманізму, спільних людських цінностей, але це й епоха найбільших воєн. Зокрема, нагадує він, 20 століття – взагалі криваве, це століття величезних світових воєн, які, по суті, не мали між собою великого розриву.

«Епоха Відродження – це нескінченна боротьба за гуманізм і це збереження, продовження Відродження. Зараз ми змушені визнати, що цей світ руйнується, ця боротьба стає все менш ефективною і настають часи, які визначають як епоха Виродження у найширшому сенсі», - розповідає Андрій Єрмолаєв.

За його словами, причиною такого повороту міг стати новий глобальний світ, така доступність світу була малознайома минулим часам, цей процес також супроводжується й іншим – локалізацією. Тобто, пояснює експерт, у новому світі прагнення різних соціальних спільнот до свого місця, свого права, реалізації своїх екзистенційних прав на життя, на своє місце в історії загострюється зараз з кожним новим періодом.

«І я зараз не тільки про народи, етноси та нації. У цю боротьбу за право бути в глобальному світі, а не розчинитися і стати частиною чогось, включилися різні соціальні ідентичності: етнічні, релігійні, статеві. Це всі частини одного, і це супроводжує не становлення, а розгортання глобальності. І це боротьба не на жарт», - пояснює Андрій Єрмолаєв.

Источник материала
Поделиться сюжетом