Хто такі "діти-прибульці" і чому в 2024 році їх буде багато в українських вишах
Хто такі "діти-прибульці" і чому в 2024 році їх буде багато в українських вишах

Хто такі "діти-прибульці" і чому в 2024 році їх буде багато в українських вишах

У 2024 році до українських закладів вищої освіти вступатимуть "діти-прибульці". Саме так охарактеризувала випускників шкіл вчителька інформатики політехнічного ліцею НТТУ "КПІ" Людмила Булигіна. Вона наголосила, що з чотирьох років дорослішання ці підлітки два прожили в під час пандемії коронавірусу, і ще два – в умовах війни.

На своїй сторінці в Facebook педагогиня пояснила, в чому особливість таких школярів і чому до їх навчання треба готуватися вже зараз. Випускники прийдуть до приймальних комісій вишів з "інших планет, паралельних галактик та чорних дір", гіперболізувала Булигіна, щоб підкреслити важливість проблеми.

Вона поділилася досвідом 11 класу, учні якого виконували завдання з цифрового мислення "Як полюбити фізику" й зробили певні висновки.

"Постановили: практика замість теорії, викинути все, що не має експериментального підтвердження, скоротити теми до реальної кількості, доступної до розуміння, а потім дійшли до навчання "рівний рівному" і запропонували схему: 11 клас навчає 10, 10 – іде в 9, і так по класах. Одне питання залишилось відкритим: "Хто навчатиме одинадцятикласників?", – розповідає педагогиня.

Каже, що за роки перебування на онлайн-навчанні за українських школярів вирішували багато чого і будуть це робити і далі. Адже більшість батьків хочуть щасливого та безпечного майбутнього для своїх дітей.

Булигіна додає, що попри розумність та веселість учнів, її бентежить, що вони говорять про себе "діти", адже це певний показник. І ті працівники освіти, які зрозуміють, як працювати з "дітьми-прибульцями", ті й виграють. Адже такі школярі точно не кинуть і не проігнорують нове навчання, яке на них очікує, бо таким, як воно було раніше вже не буде.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Іванна Коберник пояснила, чому кількість літературних творів треба скоротити, адже складається відчуття, що в школі готують кандидатів наук.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом