Суд обрав тримання під вартою як запобіжний захід Дубневичу
Суд обрав тримання під вартою як запобіжний захід Дубневичу

Суд обрав тримання під вартою як запобіжний захід Дубневичу

Суд обрав тримання під вартою як запобіжний захід Дубневичу

Проте оскільки підозрюваного не затримано і він оголошений у міжнародний розшук, арешт наразі заочний. 

Суд обрав запобіжний захід чинному нардепу, підозрюваному у справі щодо розкрадання газу на 2,1 млрд грн, повідомляє у Telegram Спеціальна антикорупційна прокуратура.

"13 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід чинному народному депутату України, який обґрунтовано підозрюється в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку. Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

САП нагадує, що вказаний депутат є також обвинуваченим у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці". 

Як раніше повідомлялося народний депутат Ярослав Дубневич, який проходить підозрюваним відразу у двох корупційних кримінальних справах, утік за кордон та був оголошений в міжнародний розшук, повідомив Центр протидії корупції із посиланням на рішення Вищого антикорупційного суду.

Під час засідання ВАКС у справі про завдання збитків Укрзалізниці на 93 млн грн, де обвинуваченим є народний депутат Ярослав Дубневич, стало відомо, що депутат 8 жовтня 2023 року перетнув кордон Румунії з Угорщиною, повідомили на запит українських органів у Європолі. Актуальне його місцезнаходження невідоме.

ВАКС спочатку погодив розмір застави нардепу Ярославу Дубневичу у справі про махінації навколо «Укрзалізниці» у розмірі 86 млн грн, однак нещодавно зменшив заставу до 56 млн грн.

Источник материала
Поделиться сюжетом