20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вірменія продовжує сторонитись РФ – аналітики ISW
Вірменія продовжує сторонитись РФ – аналітики ISW

Вірменія продовжує сторонитись РФ – аналітики ISW

Вірменія продовжує дистанціюватися від Росії на тлі погіршення відносин між країнами.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 14 листопада повідомив білоруському диктатору Олександру Лукашенку, що він не братиме участі в очолюваній Росією зустрічі Організації колективної договірної безпеки (ОДКБ) в Мінську 23 листопада.

Зараз дивляться

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков відреагував на заяву Пашиняна, заявивши, що Кремль розуміє, що глави держав мають власні заходи у своєму робочому графіку, але це викликає жаль, оскільки такі зустрічі, як засідання ОДКБ, є “дуже хорошим приводом для обміну думками” та координації ідей.

Заступник міністра закордонних справ Вірменії Ваан Костанян 9 листопада заявив журналістам, що Вірменія наразі не обговорює юридичний процес виходу з ОДКБ.

Відносини між Вірменією і Росією помітно погіршуються вже тривалий час.

Раніше прем’єр-міністр Вірменії НіколПашинян назвав неефективними зовнішні структури безпеки, на які покладався Єреван. Такі заяви лунали, зокрема, через повернення Нагірного Карабаху під контроль Азербайджану.

Пашинян також зазначав, щозалежність Єревану у сфері безпеки від Росії була стратегічною помилкою.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Окрім того, 3 жовтняпарламент Вірменії ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тепер на території країни зможуть арештувати російського диктатора Володимира Путіна. Напередодні в МЗС РФ заявляли, що ратифікація Римського статуту Вірменією матиме негативні наслідки для двосторонніх відносин.

Теги по теме
Россия Александр Лукашенко Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом