Більше не буде роз'їдати автівку: чим хочуть посипати дороги в Україні
Більше не буде роз'їдати автівку: чим хочуть посипати дороги в Україні

Більше не буде роз'їдати автівку: чим хочуть посипати дороги в Україні

З наближенням холодів Україна вступила до нового етапу підготовки до зими, фокусуючись на розробці сучасних протиожеледних засобів та пошуку ефективних альтернатив технічної солі.

Ця стратегія спрямована як підвищення ефективності боротьби з зледенінням, а й у мінімізацію на довкілля.

Технічна сіль часто використовується для розчищення доріг та тротуарів від льоду, що може призвести до серйозних проблем, таких як забруднення водних ресурсів, пошкодження рослинності та вплив на автомобілі.

Ожеледь, фото Newsroom

У Державному Агенстві відновлення та розвитку інфраструктури України заявили, що вони почали шукати варіанти для заміни технічної солі:

"Починаючи від цієї зими Служби відновлення в областях поступово будуть переходити на більш економічно обґрунтовані технології обробки доріг проти ожеледі. Замість солі планується використовувати різні реагенти, якщо температура буде не занадто низька", — заявили в Агенції.

В агентстві також ретельно ведуть переговори з європейськими партнерами щодо постачання технічної солі в Україну як частину безкоштовної гуманітарної допомоги.

Ожеледиця, скріншот: YouTube

"Зараз працюємо в областях, щоб розуміти, наскільки там підготувалися до зими та які є проблеми. Працюємо, щоб забезпечити максимально якісний стан доріг, навантаження на які через повномасштабне вторгнення зросло в рази", — розповів перший заступник голови агенції Андрій Івко.

Стало відомо, що Нідерланди висловили готовність передати до 60 тисяч тонн технічної солі залежно від ситуації у портах, і перші 15 тис. тонн уже направлені до різних областей.

Також наш портал інформував про те, що виплати будуть підвищені: вже заклали до Бюджету-2024.

Портал Знай.ua раніше писав, що українцям готують новий податок: це стане справжнім "сюрпризом"

Нагадаємо: бив ногами і душив ремінцем: патрульні у Києві відібрали собаку у господаря

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны