19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
200 годин відеоматеріалів: у Києві презентували фільм про війну "Довга доба"
200 годин відеоматеріалів: у Києві презентували фільм про війну "Довга доба"

200 годин відеоматеріалів: у Києві презентували фільм про війну "Довга доба"

У Києві відбувся закритий допрем’єрний показ документальної стрічки про війну режисера Алана Бадоєва та "1+1 Україна" "Довга доба", яка була зібрана з майже 200 годин відеоматеріалів.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у презентації взяли, зокрема військові, представники дипломатичного корпусу, правоохоронних органів та урядовці.

Окрім самого Бадоєва присутні були, зокрема співак Макс Барських, який є автором комерційного саундтреку до фільму, виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, а також командувач Національної гвардії України Олександр Півненко.

Фільм розроблявся 1,5 року та був зібраний з майже 200 годин відеоматеріалів з телефонів українців з різних міст країни. До роботи над стрічкою таким чином долучилися понад 12 тис. українців.

У коментарі УНІАН Бадоєв зауважив, що спершу хронометрах фільму був 10 годин, а згодом його зменшили до двох.

"Ми робили монтаж і збір всього фільму майже 1,5 року. Це було дуже важко: ти ж обираєш не з того, яку долю показати глядачу, а які ні. А щоб вся історія цього фільму давала якусь одну загальну думку про те, що ми хочемо сказати", – пояснив він.

Режисер додав, що він хотів, аби всі герої фільму могли поділитися зі світом тим, як можна бути сильними, коли втрачаєш усе. Бадоєв наголосив, що увесь фільм зроблений з матеріалів з телефонів українців.

"Нам коробками приходили телефони з окупованих місць, з Бучі. Звідки, ми навіть не знали, чи жива ця людина, чи ні. І потім вже по файлах розуміли, що людина жива, шукали цю людину", – сказав він.

Режисер додав, що частина людей самі надіслали свої відео для стрічки. У фільмі також використані відеозаписи і від військових, просто з фронту.

Показ стрічки відбувся за підтримки Офісу президента України та Державного агентства України з питань кіно спільно з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні.

Перед початком показу було зауважено, що він відбувається у символічну дату – 21 листопада, День Гідності та Свободи. Передбачається, що згодом стрічку буде продемонстровано і для широкої аудиторії. Йдеться про телевізійний показ на "1+1 Україна".

Крім того, було подано заявки на участь цього фільму у декількох фестивалях в різних країнах.

Документальна стрічка "Довга доба": допремʼєрний показ

Україна сьогодні відстоює головні демократичні цінності вільного світу, а українці стали прикладом сміливості та незламності. Саме тому за підтримки Офісу Президента України та Державного агентства України з питань кіно спільно з Національним музеєм історії України у Другій світовій війні відбувся допрем'єрний показ фільму "Довга Доба".

Цей фільм створений Аланом Бадоєвим та каналом "1+1 Україна". Він розроблявся 1,5 року та був зібраний майже з 200 годин відеоматеріалів. А до роботи над цією стрічкою долучилися понад 12 тисяч українців, що перетворює її на документ війни, який творили самі українці.

Показ стрічки відбувся у символічну дату – 21 листопада, День Гідності та Свободи, пам’ятний день на честь початку двох українських революцій. Саме цього дня українці раз і назавжди вибрали для себе шлях свободи та незалежності – на головній площі країни спалахнули акції протесту. Ця дата символізує  утвердження демократії, вшановує патріотизм й мужність громадян, які стали на захист цінностей держави.

Фільм було презентовано на закритому показі. На ньому були присутні перші особи держави та міжнародна преса. 

Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом