7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ навряд чи вдасться відкинути ЗСУ: які цілі Сил оборони на лівобережжі в Херсонській області
РФ навряд чи вдасться відкинути ЗСУ: які цілі Сил оборони на лівобережжі в Херсонській області

РФ навряд чи вдасться відкинути ЗСУ: які цілі Сил оборони на лівобережжі в Херсонській області

У Херсонській області основними цілями Сил оборони України залишається контроль над плацдармом на лівому березі Дніпра та відтіснення російських окупантів, щоб врятувати мирні міста від артилерійських обстрілів.

Про це заявив очільник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг. За його словами, ЗСУ змогли утримати позиції на лівому березі річки Дніпро.

– Зараз я не бачу і не вірю, що армії РФ вдасться відкинути українські підрозділи за річку. Якщо це станеться, то це обов’язково буде рішення українців, – вважає він.

Як погода вплине на атаки РФ

На думку естонського полковника у відставці Ханнеса Тоомсалу, погода впливає на можливості російської армії використовувати безпілотні літальні апарати.

Зараз дивляться

Він зазначив, що ударні дрони Shahed знищують українські сили протиповітряної оборони, проте цих БПЛА значно менше, ніж у літній період.

– Інше питання, де їхні ракети? Вони ж були вироблені. Цього тижня літав Іскандер-К, який навіть не є балістичною ракетою. Х-22 Буря страшна стара ракета, яка розбилася під Запоріжжям. Незрозуміло, в якому стані армія Росії, – зазначив він.

За інформацією видання ERR, Росія навряд чи зможе досягнути успіхів у разі штурмів для просування на території України найближчим часом. Проте кількість атак російських окупантів по критичній інфраструктурі по Україні значно збільшиться після настання морозу.

Що відбувається на фронті

Журналісти видання звернули увагу, що ситуація на фронті значно не змінилася за останній тиждень. Зараз зменшилася загальна інтенсивність бойових дій, окрім району Авдіївки. Там же навпаки посилилися атаки армії РФ.

Естонські експерти переконані, що на зниження бойової активності безпосередньо вплинуло погіршення погодних умов та настання холодів.

ERR

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Вооруженные силы Украины Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом