19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пропонували хабар керівництву Мінвідновлення: суд узяв під варту спільника нардепа Лабазюка
Пропонували хабар керівництву Мінвідновлення: суд узяв під варту спільника нардепа Лабазюка

Пропонували хабар керівництву Мінвідновлення: суд узяв під варту спільника нардепа Лабазюка

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до спільника народного депутата Сергія Лабазюка, підозрюваного у спробі підкупу посадових осіб, запобіжний заход у вигляді тримання під вартою. При цьому суд передбачив альтернативу у вигляді застави 12,078 млн грн. Про це Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

- 24 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, узгодженим прокурором САП, застосував до керівника суб'єкта господарювання, якого спільно з народним депутатом викрили на наданні неправомірної вигоди топ-чиновникам у сфері відновлення, запобіжного заходу у вигляді 8 під вартою млн. грн. застави. Термін дії утримання під вартою – до 21.01.2024, – розповіли прокурори.

У САП не називають ім'я народного депутата, але, як пише Укрінформ, йдеться саме про Сергія Лабазюка. У САП нагадали, що раніше прокурор повідомив про підозру чинного народного депутата, викритого на надання неправомірної вигоди віце-прем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Тоді ж повідомили про підозру спільника нардепа – керівника підприємства.

Раніше було встановлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства, запропонували топ-чиновникам хабар за виділення 1 млрд. грн. додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Запропонована сума неправомірної вигоди має становити від 3% до 5% обсягу фінансування.

Теги по теме
Коррупция Прокуратура САП
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны