20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Швейцарія хоче провести найдешевшу Олімпіаду в історії: як зібралися “економити”
Швейцарія хоче провести найдешевшу Олімпіаду в історії: як зібралися “економити”

Швейцарія хоче провести найдешевшу Олімпіаду в історії: як зібралися “економити”

Швейцарія має намір провести перші зимові Олімпійські ігри на території країни. Ба більше, там заявили, що хочуть зробити Ігри найдешевшими за всю історію.

Зимові ігри зазвичай проводяться певним регіоном або містом і вони можуть бути дорогими. Олімпіада-2018 у корейському Пхьончхані коштувала $13 млрд. Навіть у 2002 році Солт-Лейк-Сіті (США) витратив на Ігри $2,2 млрд.

У п’ятницю спортивні федерації Швейцарії одноголосно проголосували за схвалення місцевої заявки з бюджетом в $1,6 млрд на проведення Ігор-2030.

Зараз дивляться

Агентство Bloomberg зазначає, що з урахуванням інфляції, це зробить Олімпіаду, можливо, найдешевшою в історії – і найбільш рентабельною відтоді, як Лос-Анджелес отримав прибуток у 1984 році.

Як планують “зекономити”

Швейцарія має намір провести Олімпіаду не в конкретному місці, а по всій країні. Таким чином жоден кантон не візьме на себе тягар із організації змагань.

Планується, що церемонії відкриття та закриття відбудуться в Лозанні та Берні, а хокейні матчі — у Цюриху та Цугу, гірськолижні перегони – у Кран-Монтані, а змагання з хафпайпу – у Сент-Моріці.

Наразі Швейцарія не має лише арени для ковзанярського бігу на довгі дистанції. Для проведення цих змагань швейцарці планують звернутися до однієї із сусідніх країн. Також Швейцарії не будуватиме нового олімпійського містечка — спортсменів селитимуть у вже побудованих готелях.

Вартість проведення Олімпійських ігор

Скриншот: Bloomberg

Міжнародний олімпійський комітет обиратиме господарів зимових Олімпійських ігор 2030 та 2034 років наступного літа. На проведення Ігор-2030 також претендуватиме Франція та, ймовірно, Швеція.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом