19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Закарпаття та Львівщину засипає снігом, рух на трасах ускладнений
Закарпаття та Львівщину засипає снігом, рух на трасах ускладнений

Закарпаття та Львівщину засипає снігом, рух на трасах ускладнений

В ніч на 28 листопада сильні снігопади та вітер дісталися Закарпаття та Львівщини. Через хуртовини на перевалах утворилися снігові намети, на дорогах - ожеледиця. Це значно ускладнює рух автотранспорту.

За повідомленням Львівської ОВА, упродовж ночі та ранку на Львівщині працювала 41 одиниця снігоприбиральної техніки, щоб забезпечити проїзд автошляхами. Використали 374 тонни піщано-соляної суміші. Але допомогло це не всюди. У соцмережах пишуть, що десятки машин застрягли на перевалі біля Східниці. Ситуацію ускладнює те, що снігоочисна машина та бетономішалка через слизьку дорогу з’їхали в кювет. Злетіла з дороги автівка і у Дроговижі (Стрийський район). За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

У Львові вночі працювало 34 одиниці снігоприбиральної техніки, для посипання доріг від ожеледиці використано 83 м кубічних піскосуміші та приблизно 38 м кубічних солі. Впродовж дня робота з прибирання міста продовжується - на вулиці виїхали 30 одиниць техніки, повідомляють у міській раді. Однак дороги все одно засніжені, громадський транспорт курсує з проблемами.

На Закарпатті на трасі  Київ - Чоп, поблизу Сваляви, теж ускладнений рух. На цій ділянці дороги утворилися суттєві затори, проїзд частково обмежений. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області. Також був ускладнений рух на Кольчинському підйомі. Станом на 10:30 28 листопада на автошляхах області працює 32 одиниці техніки. За прогнозами синоптиків така погода збережеться до другої половини дня.

Попередили про негоду і жителів Рівного. Мер міста Олександр Третяк написав у Telegram, що ближче до 17 години 28 листопада та завтра впродовж доби очікується значне погіршення погодних умов. Оголошено І рівень небезпечності. Містян просять це врахувати, виходячи з дому. Та радять не користуватися власним автотранспортом.

В Україні триває ліквідація наслідків негоди, жертвами якої вже стали 10 людей. За добу енергетики заживили 2 високовольтні повітряні лінії 330 кВ у південному регіоні, а також включили в роботу ще одну лінію 330 кВ для підвищення надійності живлення в регіоні. Проте станом на день 28 листопада через негоду залишаються знеструмленими 559 населених пунктів.

 

 

Теги по теме
Львов непогода Закарпатье
Источник материала
Поделиться сюжетом