ЦНАП у Полтаві переїде в будівлю "Дія.Бізнес"
ЦНАП у Полтаві переїде в будівлю "Дія.Бізнес"

ЦНАП у Полтаві переїде в будівлю "Дія.Бізнес"

Місцева влада нарешті знайшла спільну мову

У Полтаві Центр надання адміністративних послуг таки переїде в будівлю "Дія.Бізнес" після низки скандалів. Відкриття запланували на весну 2024 року, навіть оголосили тендер на закупівлю меблів вартістю 1 млн грн.

Джерело: Видання "Полтавщина".

Подробиці: Як пишуть журналісти, голова Полтавської ОВА Філіп Пронін та секретар Полтавської міської ради Катерина Ящикова порозумілися, тож ЦНАП нарешті відкриють у скляній будівлі. Вперше його намагалися туди перенести до початку повномасштабної війни, ще у 2021 році. Навіть перевезли столи, але Міністерство цифрової трансформації не дозволило центру зайняти нове приміщення з меблями звичайного дизайну.

Пізніше ЦНАП не зміг заїхати через суперечки між владою міста та області (будівля "Дія.Бізнес" стоїть на балансі обласної ради). Тоді не могли порозумітися колишні очільники адміністрації Олег Синєгубов та Дмитро Лунін з ексмером Олександром Мамаєм. Тому віддавати скляний куб під те, для чого він й будувалася, ніхто не поспішав.

Більш детально: Зараз на третьому поверсі знаходиться "Дія.Бізнес", яка займається допомогою місцевим підприємцям. На другому поверсі розташовується Асоціація органів місцевого самоврядування, через яку орендують приміщення голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, його перший заступник Олександр Лемешко, заступник Олексій Чепурко та пресслужба обласної ради. Але вони пообіцяли звільнити будівлю, щоб там міг розміститися ЦНАП. Також на другому поверсі розташовується кабінет уповноваженого із прав людини. Влітку на другому відкрився відділ із реєстрації шлюбів. Крім цього на поверсі ще є вільні кабінети.

На першому поверсі засилився лише банк "Український капітал", співвласником якого є депутат Полтавської облради Сергій Бєлашов. Єдина установа в скляному кубі, яка за оренду платить ринкову ціну — орендують 76 метрів квадратних за 27 000 гривень на місяць. У вільних приміщеннях на першому поверсі проводять різні виставки й презентації.

Источник материала
Поделиться сюжетом