19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто цікавився кольором шкіри сина Гаррі та Меган: вспливли імена
Хто цікавився кольором шкіри сина Гаррі та Меган: вспливли імена

Хто цікавився кольором шкіри сина Гаррі та Меган: вспливли імена

Неофіційний біограф принца Гаррі та Меган Маркл відмовився вибачатися перед двома членами королівської родини, чиї імена вспливли в його новій книзі Кінець гри, що днями побачила світ. Йдеться про історію з “королівськими расистами”, яких непокоїв колір шкіри ще ненародженого принца Арчі.

Як стали відомі імена королівських осіб

Британський ведучий Пірс Морган, заявив, що ці імена розкрилися в перекладі книги, яку продавали в Нідерландах. Морган вирішив, що британці вправі знати, що там було написано. Хоча раніше повідомлялось, що наклад вилучають через помилку перекладачів. При цьому ніхто не вказував персоналії.

Тож в ефірі свого вечірнього шоу ведучий оголосив, що у книзі двома “королевськими расистами” названі король Чарльз ІІІ і Кейт Міддлтон. У наступній програмі Морган назвав Оміда Скобі “брехуном”.

Зараз дивляться

– Він знову і знову обливає королівську родину брудом, знову розпалює ці звинувачення в расизмі, тому що хоче продавати книги і заробляти гроші, – резюмував Пірс Морган.

З продажу вилучили 5 тис. примірників книги. Оновлена версія має зʼявитися в магазинах наступного тижня.

Реакція королівської родини на звинувачення

Джерела в Букінгемському палаці повідомили, що “королівська родина обурена” інформацією, що зʼявилася в книзі. Король Чарльз ІІІ зараз перебуває з візитом в Дубаї, де проходить кліматичний саміт СОР28.

– Я в порядку, майже в порядку, –  відповів монарх на запитання президента Нігерії Бола Ахмеда Тінубу, як він почувається.

Інсайдери вважають мінімальними шанси на судову справу навколо книги, адже королівська родина навряд захоче зануритися в юридичну тяганину. Іншим варіантом можуть стати санкції для тих, хто почне далі поширювати цю інформацію при тому, що жодних доказів щодо імен немає. Також монарші особи можуть виступити із офіційною заявою, як свого часу зробила нині покійна королева Єлизавета, щоби покласти край обгоренню цієї історії.

Реакція Оміда Скобі на розкриття імен

Під час розмови в студії ВВС з Вікторією Дербішир автор Кінця гри відмовився приносити вибачення перед Чарльзом та Кейт, оскільки не розуміє, за що має вибачатися.

Скобі нагадав, що не розкривав у своїй книзі жодних імен, не знає, як так могло статися, і розчарований, що скандал затьмарив сам факт виходу його твору.

Перекладачі в Нідерландах стверджують, що в рукописі, який вони отримали для роботи, “чорним по білому” були написані імена королівських осіб. Тож вони просто зробили свою справу.

Теги по теме
Кейт Миддлтон Меган Маркл
Источник материала
Поделиться сюжетом