20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вірменія допомагає РФ обходити санкції, куди дивиться Брюссель? - експерт
Вірменія допомагає РФ обходити санкції, куди дивиться Брюссель? - експерт

Вірменія допомагає РФ обходити санкції, куди дивиться Брюссель? - експерт

Вірменія допомагає Росії обходити санкції Європейського Союзу, про що свідчить різке зростання експорту продукції з країн ЄС до Вірменії з початку російсько-української війни.

Про це написав головний економіст Інституту міжнародних фінансів (IIF), колишній головний валютний стратег Goldman Sachs і старший економіст Міжнародного валютного фонду Робін Брукс в соцмережі Х (колишня Twitter).

"Ви повинні задатися питанням, що відбувається в ЄС. Вторгнення Путіна в Україну - це велика загроза всьому, за що виступає ЄС. Але є безліч прикладів, подібних до цього: експорт ЄС до Вірменії зріс на 200% з моменту вторгнення. Ці товари йдуть в Росію і допомагають Путіну. А що робить Брюссель?"- поставив риторичне запитання економіст.

Він також прикріпив до повідомлення графік, на якому демонструється вибухове зростання експорту до Вірменії - він практично повністю збігається з початком путінського вторгнення в Україну. Виходячи з даних графіка, поставка товарів з країн Євросоюзу до Вірменії починаючи з березня 2022-го року зросла в 4-5 разів. Також удвічі збільшився експорт в країну з Китаю, одного з союзників Росії.

Раніше від допомоги Росії в обході санкцій США застерегли Туреччину. Причиною гніву американської адміністрації стало те, що торгівля Туреччини з Росією за останній рік різко зросла, незважаючи на експортний контроль, покликаний перекрити потік електроніки та інших комерційних товарів, необхідних Кремлю для підтримки своїх військових зусиль.

Теги по теме
Армения
Источник материала
Поделиться сюжетом