13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер співавтор Акта про незалежність України Леонтій Сандуляк
Помер співавтор Акта про незалежність України Леонтій Сандуляк

Помер співавтор Акта про незалежність України Леонтій Сандуляк

На 87-му році життя помер громадський діяч та співавтор Акту проголошення Незалежності України Леонтій Сандуляк. Він запам'ятався кільком поколінням українців як справжній патріот, відданий справі свого життя.

Трагічну звістку повідомили на його сторінці у Facebook. Прощання з ним відбудеться вже завтра, 4 грудня, у церкві села Велика Стариця Бориспільського району Київської області.

"Ми всі пам'ятатимемо його сильним, відданим своїй справі та Україні. Великим українцем. Він прожив яскраве, насичене життя, викарбував своє ім'я в історії України, науці, серцях своїх рідних, друзів, учнів та колег", – зазначено у некролозі.

Нагадаємо, що Сандуляк відзначився і у науці. Він вчений у галузі гістології, ендокринології, екології та валеології, доктор медичних наук, професор, автор 150 наукових праць, у тому числі п'яти монографій та підручника екології людини.

Як повідомляв OBOZ.UA, 9 листопада на 77-му році життя помер відомий український журналіст, засновник газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий. 17 років він керував популярним виданням, залишив по собі ціле покоління співробітників преси.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом