7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Країни Балтії влаштували демарш Польщі через блокаду українського кордону
Країни Балтії влаштували демарш Польщі через блокаду українського кордону

Країни Балтії влаштували демарш Польщі через блокаду українського кордону

Посли країн Балтії у Варшаві влаштували дипломатичний демарш польській владі через триваючу вже місяць блокаду на польсько-українському кордоні, яка підриває здатність України протистояти російській агресії. Про це повідомляє естонське видання ERR.

"У Варшаві відбулася зустріч / демарш трьох послів країн Балтії в Міністерстві інфраструктури Польщі", - повідомила прес-секретар МЗС Естонії Бріта Кікас у відповідь на питання ERR про позицію офіційного Таллінна щодо блокади українського кордону.

Видання зазначає, що у світі дипломатії демарш – це спеціальне звернення уряду однієї країни до уряду іншої з метою звернути увагу на проблему і вжити заходів.

"Ми поважаємо право водіїв вантажівок мітингувати. Але, на жаль, це призвело до складної ситуації, яка створює проблеми для інших перевізників і додаткові труднощі для української економіки. Зі свого боку, ми піднімаємо це питання з Польщею і сподіваємося, що рішення буде знайдено найближчим часом у співпраці між Польщею, Україною та Європейською комісією", - додала Кікас.

Представник естонського МЗС розповіла, що питання блокади українського кордону неодноразово обговорювалося на зустрічах між офіційними особами Естонії та Польщі і буде піднято на найближчій зустрічі естонського міністра закордонних справ з його британським колегою.

Блокада західного кордону України

Як писав УНІАН, польські перевізники з 6 листопада частково заблокували рух транспорту через митні пункти на польсько-українському кордоні. Вони вимагають спростити українські правила перетину кордону і повернути систему ліцензій для українських перевізників, що працюють на ринку ЄС. За офіційними оцінками, втрати України від цієї блокади за місяць склали понад 9 млрд гривень.

1 грудня до блокади кордону приєдналися і словацькі перевізники. Але їхня акція тривала відносно недовго. Пізно ввечері 4 грудня їхній протест припинився. Однак не можна виключати його відновлення.

Теги по теме
Польща Литва Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом