2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МВС перевірить інформацію про можливе передавання даних з камер спостереження в Україні до РФ – Клименко
МВС перевірить інформацію про можливе передавання даних з камер спостереження в Україні до РФ – Клименко

МВС перевірить інформацію про можливе передавання даних з камер спостереження в Україні до РФ – Клименко

Міністерство внутрішніх справ перевірить інформацію з розслідування журналістів про те, що тисячі камер відеоспостереження в Україні роками могли передавати дані на сервери в Росії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини, коментуючи розслідування журналістів проєкту Радіо Свободи Схеми. За його словами, це потребує ретельного дослідження та вивчення.

– Це питання не лише до спецслужб. Це питання до комунальних служб, які встановлювали ці камери. Звичайно, це недопустимо, коли будь-яка камера навіть гіпотетично може бути підключена і передавати інформацію під час війни в будь-яку країну, – наголосив очільник МВС.

Клименко наголосив, що до комплексної перевірки залучать і представників військових адміністрацій. За його словами, на МВС чекає великий обсяг роботи з відповідним технічним персоналом ВА, щоб дати спільну відповідь про захист інформації з відеокамер.

Зараз дивляться

Очільник відомства стверджує, що в системах фіксації МВС на автомобільних дорогах та інших приладах немає подібних вразливостей.

Міністр повідомив, що система комплексного захисту інформації в МВС доволі надійна, тому технічні працівники запевняють про неможливість витоку даних на будь-який сервер іншої країни.

Журналісти Схем разом зі спеціалістами з кібербезпеки провели експеримент. За його результатами стало відомо, відео з тисяч камер відеоспостереження на всій території України потрапляли на сервери в Москві та належать компаніям, що мають зв’язки з російською ФСБ.

За даними журналістів, це відбувається за допомогою російського програмного забезпечення TRASSIR, яким масово користувалися до початку повномасштабного вторгнення. Ці відео, перш ніж потрапити на телефон чи комп’ютер споживача, надходять на сервери РФ.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
расследование МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом