Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні у ЗСУ
Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні у ЗСУ

Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні у ЗСУ

Мобілізація в Україні: які фахівці найбільше потрібні у ЗСУ

Роз'яснення дали експерти.

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, що введені через повномасштабне вторгнення РФ. Призову підлягають чоловіки у віці від 18 до 60 років, які отримують повістки. Голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко та керівник військового рекрутингу кадрової агенції Олексій Руденко розповіли виданню Факти ICTV, які фахівці найбільше потрібні у війську.

Хто найбільше потрібен в армії

У переліку фахівців, яких потребують військові, є багато цивільних професій. Так, для проведення більш цілеспрямованого призову влада планує залучити комерційні рекрутингові компанії.

Вони розміщуватимуть вакансії ЗСУ у своїх базах. Так людина зможе обрати роботу у тому підрозділі, в якому хоче.

«Мотивація підрозділів звертатися до нас саме у тому, щоб знайти фахівців на конкретну посаду, а не просто щоб закрити штатку», – пояснив Руденко.

За його словами, агенція вже рекрутувала до лав близько 2500 охочих. Діапазон вакансій широкий — від піхоти та артилеристів до розвідників РЕБ.

Також через портали пошуку роботи ЗСУ активно залучають айтівців. Вони можуть працювати за своїм профілем і бути не менш корисними Батьківщині: розробляти різноманітні програми, займатися кіберзахистом або безпосередньо перебувати у бойових бригадах.

Але рекрутинг через приватні кадрові агентства буде лише допоміжним інструментом мобілізації.

«Буде як один з елементів мобілізації. Рекрутери працюватимуть здебільшого за набором солдатського, сержантського складу. Тому що ті професії, вакансії, які вони озвучують, це не є посади таємного режиму», – пояснив голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Раніше ми писали, яке покарання в Україні можуть отримати особи, які ухиляються від мобілізації.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны