Рекрутинг для ЗСУ: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду
Рекрутинг для ЗСУ: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду

Рекрутинг для ЗСУ: які фахівці найбільше потрібні та чи можна самому обрати посаду

У переліку фахівців, яких потребують військові, є багато цивільних професій.

В Україні триває воєнний стан та мобілізація. Призову підлягають чоловіки у віці від 18 до 60 років. Експерти розповіли, які фахівці найбільше потрібні у Збройних силах України та чи можна самостійно обрати посаду.

Про це пишуть Факти ICTV.  

У переліку фахівців, яких потребують військові, є багато цивільних професій. Для проведення більш цілеспрямованого призову влада хоче залучити на повну комерційні рекрутингові компанії. Вони розміщуватимуть вакансії ЗСУ у своїх базах – мовляв, так людина зможе обрати роботу у тому підрозділі, в якому хоче.

"Мотивація підрозділів звертатися до нас саме у тому, щоб знайти фахівців на конкретну посаду, а не просто щоб закрити штатку", – розповів керівник військового рекрутингу кадрової агенції Олексій Руденко.

За його словами, агенція вже рекрутувала до лав близько 2,5 тис. охочих. Діапазон вакансій широкий – від піхоти та артилеристів до розвідників РЕБ. 

Через портали пошуку роботи ЗСУ активно залучають айтівців. Вони можуть працювати за своїм профілем і бути не менш корисними – розробляти різноманітні програми, займатися кіберзахистом або безпосередньо перебувати у бойових бригадах.

Чи можна самостійно обрати посаду під час мобілізації

Як зазначив секретар комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки ВР Роман Костенко, бажання претендентів будуть враховуватися. Однак одного бажання, щоб стати, до прикладу, спецпризначенцем, недостатньо, як і танкістом для людини, у якої зріст під 2 метри.

Військові експерти наголошують – стара система мобілізації репресивної моделі, що залишилась нам від радянського минулого – застаріла. 

Країна має переходити на демократичну модель – рекрутингову систему з гарантованою мотиваційною базою та розумінням того, що отримають військовослужбовці під час служби та після демобілізації. Терміни служби теж мають бути чітко прописані.

Источник материала
Поделиться сюжетом