19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суперфіналіст “Танцюють всі!” поставив в Україні балет про біженців
Суперфіналіст “Танцюють всі!” поставив в Україні балет про біженців

Суперфіналіст “Танцюють всі!” поставив в Україні балет про біженців

В січні 2024 року в Києві покажуть балет про українських біженців

У Києві покажуть сучасний балет “Д.І.М.” про вимушену міграцію. Це нова прониклива танцювальна вистава від INSHA DANCE COMPANY створена людьми, які особисто пережили евакуацію з рідних домівок у воєнний час.

Джерело: прес-служба INSHA Dance Company 

Докладніше:

30 січня 2024 року на сцені Міжнародного Центру Культури та Мистецтв (Жовтневий палац) відбудеться премʼєра сучасного балету “Д.І.М.” від театру INSHA Dance Company на музику Віктора Рекало.

Це робота, створена танцівником, хореографом, суперфіналістом шоу “Танцюють всі! 8 сезон”, артистом балету Іллею Мірошніченком, а також Катериною Кузнецовою і виключно українськими митцями за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Стабілізаційного фонду культури від Goethe-Institut. 

Вистава використовує матеріал та європейський досвід творчих резиденцій, які дали можливість для масштабування ідеї до повноцінної великої вистави. Проєкт “Д.І.М.” виріс з вистави “М.H.O.T.F., або мій Дім на Двох Ногах” (2022, проєкт реалізовано в рамках програми резиденцій для митців з України за підтримки TanzHaus !TanzFaktur” та Kunststiftung NRW, Кельн, Німеччина). 

“Д.І.М.” фокусується на тілесній рефлексії про дім, його фізичне та духовне значення, що він має для людей, вимушених покинути свою землю. А масштабна декорація дозволяє якомога предметніше осягнути весь символізм, яким насичена дія на сцені.

Цитата:

Це історія про дорогу. Про тих, хто вимушено опинився в одному вагоні евакуаційного поїзда і, прийнявши нові правила життя, залишився нескореним. Це присвята кожному з нас, кожному, хто пережив біль втрати і тому, що було втрачено. Дім — це процес, шлях, а отже ми всі на шляху додому. І поки стукіт залізниці невпинно супроводжує цю подорож, дозвольте їм поділитися своїми історіями”, — коментують творці сучасного балету “Д.І.М”. 

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом