Коли святкують Різдво в Єрусалимі та які є традиції
Коли святкують Різдво в Єрусалимі та які є традиції

Коли святкують Різдво в Єрусалимі та які є традиції

Різдво в Єрусалимі — це особлива пора року, коли вулиці міста оживають культурними заходами та урочистостями. Для багатьох мешканців це сімейне свято з дотриманням релігійних традицій, зустрічами з рідними і даруванням подарунків.

Факти ICTV розповідають, коли саме відзначається Різдво в Єрусалимі та які є традиції святкування.

Коли святкують Різдво в Єрусалимі — дата

Основним релігійним святом в Ізраїлі є Ханука. Однак Різдво також відзначається місцевими християнами та іноземними туристами. Його дата збігається з традиційною християнською датою святкування — 25 грудня.

Зараз дивляться

У період різдвяних свят багато туристів та місцевих жителів відвідують религійні місця, як-от Храм Гробу Господнього в Єрусалимі та Церква Різдва Христового у Віфлеємі. Також тут багато національних традицій.

Традиції на Різдво в Єрусалимі

В Ізраїлі існують християнські громади. Особливо їх багато у таких містах, як Єрусалим, Назарет та Віфлеєм. У цих місцях Різдво відзначається богослужіннями у церквах і традиційними релігійними обрядами.

Святкування Різдва може змінюватись залежно від релігійної приналежності, але існують і загальноприйняті традиції:

  • Різдвяні ярмарки та заходи — супроводжуються виступами, музикою, частуваннями, продажем подарунків та сувенірів. Різдвяні ярмарки відвідуються, як правило, християнським населенням.
  • Різдвяні прикраси — у християнських родинах прийнято прикрашати будинки гірляндами, гілками ялинки та іншими прикрасами.
  • Відвідування священних місць — місцеві жителі та туристи відправляються до священних місць, пов’язаних з різдвяною історією.
  • Обмін подарунками — найприємніша частина різдвяних традицій. Друзі та родичі дарують одне одному подарунки, щоб висловити свою любов та турботу.
  • Різдвяні страви — сім’ї можуть готувати традиційні християнські страви для святкування. Це можуть бути страви зі смаженого м’яса та риби, різні види хліба, випічка, пряники та кондитерські вироби. На різдвяному столі також подаються різні безалкогольні та алкогольні напої, включно з соками, вином та шампанським.

Різдвяні страви можуть відрізнятися залежно від традицій і культурної приналежності родини. Деякі сім’ї можуть дотримуватися суворих релігійних правил і розпоряджень щодо їжі. Інші ж можуть створювати різноманітні різдвяні меню з місцевими продуктами та характерними смаками.

Теги по теме
Праздники Традиции
Источник материала
Поделиться сюжетом