Єгипет запропонував трьохетапний план перемир’я Ізраїлю та ХАМАС: що відомо
Єгипет запропонував трьохетапний план перемир’я Ізраїлю та ХАМАС: що відомо

Єгипет запропонував трьохетапний план перемир’я Ізраїлю та ХАМАС: що відомо

На обговорення Ізраїлю і палестинських рухів Єгипет виніс пропозицію про три етапи закінчення війни в секторі Гази. Зокрема влада Ізраїлю дала зрозуміти, що на його основі готова розпочати діалог.

Про це виданню сказали кілька ізраїльських офіційних осіб.

Йдеться про триступеневий варіант перемир’я, звільнення заручників, які утримуються терористами з Гази, та створення нової системи управління сектором Гази із залученням влади Палестинської автономії.

Зараз дивляться

Першим етапом стане двотижневе припинення військових дій із можливістю їх продовження в обмін на звільнення 40 заручників – жінок, неповнолітніх та літніх чоловіків, особливо хворих. Як крок у відповідь Ізраїль повинен буде звільнити 120 палестинських ув’язнених. Під час перемир’я ЦАХАЛ повинен припинити наступ у секторі Гази, куди почне надходити міжнародна гуманітарна допомога.

На другому етапі спонсорований Єгиптом Палестинський національний діалог займеться припиненням розколу між палестинськими національними угрупованнями – зокрема між Палестинською автономією та терористичним угрупованням ХАМАС. Це повинно призвести до формування єдиного “технократичного уряду” для Західного Берега річки Йордан та сектору Гази, який візьме під контроль відновлення сектору Гази та підготує основу для об’єднаних палестинських парламентських та президентських виборів.

Третій етап передбачає всеосяжне припинення вогню, звільнення заручників і полонених військових ЦАХАЛ, що залишилися, в обмін на поки невизначену кількість палестинських ув’язнених, пов’язаних із терористичними угрупованнями ХАМАС і Ісламський джихад, зокрема тих, що засуджені за тяжкі терористичні злочини. На цьому етапі Ізраїль повністю виведе війська із сектору Гази.

В обговоренні пропозиції Єгипту беруть участь лідери політбюро ХАМАС та делегація Ісламського джихаду.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Израиль Египет
Источник материала
Поделиться сюжетом